У Вінниці медики видалили металевий уламок із серця пацієнта

У Вінниці медики у ході надскладної операції видалили металевий уламок зі шлуночка серця пацієнта, постраждалого від війни.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М. І. Пирогова, передає Укрінформ.

«Пацієнт отримав поєднану торакоабдомінальну травму. У Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М. І. Пирогова після дообстеження було виявлено стороннє тіло (металевий уламок) правого шлуночка серця, який міг щомиті викликати складні і незворотні ускладнення. Тож уламок потрібно було негайно забрати», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що медикам вдалося видалити з серця металевий уламок та врятували життя пацієнтові. 

Прооперували постраждалого вінницькі кардіохірурги спільно з колегами із Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова. У ході надзвичайно складної кардіохірургічної операції їм вдалося успішно видалити металевий уламок з порожнини правого шлуночка серця.

Операція проводилася на працюючому серці пацієнта без зупинки кровообігу, тоді як зазвичай подібні оперативні втручання проводяться на штучному кровообігу.

Наразі пацієнт почувається добре, проходить післяопераційну реабілітацію та готується до виписки.

Як повідомлялось, Лікарі Центру дитячої медицини (лікарня «Охматдит») прооперували 14-річну дівчину, у якої вірус спровокував двобічну пневмонію, а організм не міг побороти недугу через виснаження та анорексію.

Фото: Вінницька обласна клінічна лікарня



Переглядів: 449
Поширень: 0

Останні новини