Як зберегти тепло у власному помешканні: базові рекомендації

Співробітники підприємств, що забезпечують теплопостачання, доклали значні зусилля в підготовку Вінниці до опалювального сезону 2023-2024. Однак місцевих мешканців також закликають приділити увагу власним оселям та під'їздам, щоб зменшити втрати тепла. 

Зокрема, рекомендується вжити наступні заходи для підвищення ефективності теплоізоляції та забезпечення комфортних умов вдома:

Вікна та двері

Перш за все, необхідно утеплити вхідні двері, застосувавши ущільнювач по всьому периметру стулок. Крім того, рекомендується тримати додаткові двері на вході до під’їзду закритими, або, як варіант, встановити на них дотягувачі. Важливо налаштувати фурнітуру вікон так, щоб вони надійно зачинялися, уникати протягів. Також варто приділити увагу герметикам з гуми. Якщо вони пошкоджені чи втратили еластичність, слід замінити їх на нові. Встановлення прозорої тепловідбивної плівки на внутрішню частину віконних рам також буде корисним заходом.

Радіатори опалення

Важливо тримати батареї відкритими, уникати загородження меблями, шторами чи іншими предметами інтер'єру. Рекомендується наклеїти фольгований тепловідбивний екран на стіну, яка знаходиться за батареєю. Якщо є можливість регулювати температуру в приміщенні, важливо утримувати її не вище 18 градусів за Цельсієм. Також слід зменшувати температуру в тих кімнатах, де немає людей або які не використовуються.

Під'їзд та будинок

При наявності у будинку індивідуального теплового пункту, варто разом з іншими мешканцями звернутись до управителя, ОСББ або знайти фахівця, щоб встановити температуру у квартирах не більше 18 градусів за Цельсієм. Також слід прослідкувати за збереженням тепла у під’їздах, підвалах та на горищах.

У департаменті міського господарства Вінницької міської ради закликають вінничан не нехтувати цими заходами, адже вони допоможуть значно знизити теплові втрати у власній оселі.

«Уже другий рік опалювальний період в нашій країні проходить в умовах повномасштабної війни. Вінниця робить все можливе, щоб бути готовими до можливих блекаутів та надзвичайних ситуацій, оскільки ворог у будь-який момент може відновити терористичні обстріли критичної інфраструктури. Тому ми також закликаємо вінничан звернути увагу на заходи, які націлені на зменшення теплових втрат в оселях», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.



Переглядів: 369
Поширень: 0

Останні новини