У Вінниці відбувся захід для дітей "Твоя казка про Вінницю": створили власну казку, іграшку та ще багато цікавого (фото)

"Офіс туризму Вінниці" ініціював мистецький проєкт для дітей "Твоя казка про Вінницю", спрямований на розвиток уяви та творчості. Учасники, віком 7-12 років, вигадували свої власні казки про Вежу Артинова. Захід відбувся у вигляді казкотерапії, де в фіналі на дітей очікував майстер-клас із вінницькими сувенірами, а також чаювання зі смаколиками.

Подія була спільною ініціативою з службою у справах дітей Вінницької міської ради та була призначена для дітей-сиріт Вінниці. Заняття провела досвідчена казкарка Світлана Омельницька, яка розповіла дітям про процес створення казок (сюжет, герой і антигерой, зав’язка, кульмінація, розв’язка) , що допомогло кожному учаснику придумати свою власну історію з обов'язковою присутністю вежі та щасливим закінченням. В результаті було створено 10 позитивних казок, в яких навіть дракони були дружелюбними.

Діти були винагороджені тематичними подарунками, такими як дерев'яні іграшки у вигляді веж Артинова для ялинки та розмальовки з визначними місцями Міста ідей.

Після казкотворення юні містяни також взяли участь у майстер-класі з сухого валяння, де виготовили магнітики з написом "I love Vinnytsia". Допомагала маленьким митцям майстриня платформи подарунків BYVI Олександра Вдовиченко.  Все завершилося чаюванням зі смаколиками.

Перше заняття казкотерапії відбулося 8 грудня в туристичному хабі Visit Vinnytsia. В майбутньому "Офіс туризму Вінниці" планує запустити цей проєкт на  регулярній основі для всіх бажаючих та навіть створити клуб маленьких казкарів.

«Казкотерапія це момент соціальної адаптації для діток: вони пишуть казку про щось цікаве у Вінниці, і таким чином комунікують один з одним, відкривають свій творчий потенціал, навіть виявляються їхні психологічні потреби. Таким чином вони ще й будуть знайомитися з містом, адже в ігровій формі їм розкажуть про архітектурні перлини й інші цікавинки Вінниці. Ми започатковуємо проєкт “Твоя казка про Вінницю” у рамках різдвяно-новорічних свят на безоплатній основі зі службою у справах дітей. А в кінці місяця плануємо набирати групи з казкотерапії для всіх охочих діток віком від 7 до 12 років», – розповіла директорка КП «Офіс туризму Вінниці» Тетяна Маєвська.



Переглядів: 460
Поширень: 0

Останні новини