У Вінниці вдвічі зросла кількість новостворених ОСББ: деталі

У Вінниці за поточний рік вдвічі зросла кількість новостворених Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), у порівнянні з попереднім роком. Якщо протягом 2022 року у місті було створено 34 ОСББ, то з початку 2023 року мешканці 68 будинків вирішили самостійно брати управління своїми будинками у свої руки.

За даними Ігоря Іванова, начальника відділу розвитку ОСББ Вінницької міської ради, серед цих 68 будинків 12 є новобудовами, а 56 – це старий житловий фонд.

“Загалом, серед новостворених ОСББ, майже половина припадає на будинки 1971-1990 років побудови. Кількість новостворених ОСББ серед новобудов і будинків до 1970 року зведення – приблизно однакова. Найменше ОСББ цьогоріч створили мешканці будинків 1991 – 2013 років побудови”, – зазначає Ігор Іванов.

На даний момент, станом на 4 грудня, у місті Вінниця функціонує 890 Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), які охоплюють 969 будинків.

“Сьогодні можна констатувати, що за показниками створення об'єднань співвласників ми поступово виходимо на довоєнні показники. Наприклад, у 2021 році в місті було створено 70 ОСББ, а у 2020 році – 68. Звісно, таких показників не було б, якби не наші Збройні сили, завдяки яким у людей повертається впевненість у завтрашньому дні. Позитивно на динаміці створення ОСББ позначаються і профільні програми підтримки об'єднань міської ради”, – зазначає Ігор Іванов.

Крім того, мешканці будинків, які виявили бажання створити ОСББ, можуть розраховувати на повний та безкоштовний супровід цього процесу. Для допомоги охочим взяти управління будинком у свої руки в обласному центрі працює Ресурсний центр підтримки ОСББ Вінниці. Він знаходиться за адресою: вулиця Келецька, 65. Номер телефону: 067 -430- 32 -26.



Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини