У Вінниці продовжується видача продуктових наборів для містян із вразливих категорій населення

У місті Вінниця продовжують надавати продуктові набори для містян із вразливих категорій населення. Цю ініціативу здійснює департамент соціальної політики міської ради у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом. Сьогодні координатори Гуманітарного штабу та депутати Вінницької міської ради, такі як Світлана Ярова та Андрій Піжевський, разом із директоркою департаменту соціальної політики Валентиною Войтковою, вручали продуктові набори багатодітним сім'ям та переселенцям на вулиці Соборній, 68. У цих пакунках містяться крупи, макарони, цукор, олія, консерви та інші необхідні продукти.

З 4 грудня в місті Вінниця розпочали видачу продуктових наборів за ініціативою "Вінничани важливі" згідно з вказівками міського голови Сергія Моргунова. Загалом до Різдва планують роздати продуктові набори для 20 тисяч містян, які заздалегідь отримують сповіщення від фахівців департаменту соціальної політики та запрошуються на прийом у зручний для них час.

У період війни особливо важливо надавати підтримку сім'ям із вразливих категорій містян, переконана координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та депутатка ВМР Світлана Ярова.

"Люди, які приходять за продуктовими наборами – це ті містяни, які не в змозі самі собі забезпечити таку продовольчу базову потребу. Тому ми, як місцева влада, разом із Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом маємо зробити максимум можливого для того, щоб підтримати людей у складні часи", – говорить Світлана Ярова.

Також у цей день координував видачу продуктових наборів Андрій Піжевський, який є координатором Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та депутатом Вінницької міської ради.

"Турбота – один із пріоритетів у роботі міської влади, – каже Андрій Піжевський. – Дуже важливо допомагати людям із вразливих категорій і підтримувати тих, хто цього потребує".

“Ми завжди намагаємося розширити ті категорії людей, які можуть отримати допомогу. Нині, у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, ми видаємо продуктові набори людям з інвалідністю першої групи загального захворювання, особам, які з дитинства мають першу групу інвалідності, сім’ям, де є дітки з інвалідністю, багатодітним родинам, підопічним міського Терцентру, вдовам ліквідаторів на ЧАЕС, особам, які здійснюють догляд за психічно хворими людьми. Також не залишені поза увагою переселенці, а також ті, хто прибув вперше до нашої громади. Крім того, департамент соціальної політики надає системний супровід для наших родин Захисників і Захисниць, в тому числі – видає продуктові набори”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Олена, яка разом із своїм чоловіком виховує сімох дітей, прийшла отримати продуктовий набір. Вона розповіла, що серед їхніх дітей троє хлопців навчаються на військових.

"Таку допомогу від міської влади ми отримуємо не вперше, – переконана вінничанка Олена. – Ми спілкуємося з департаментом соціальної політики, вони весь час нам телефонують, говорять, яку допомогу можна отримати. Для моєї родини така підтримка важлива".

Довідка:

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) було створено на початку березня 2022 року за участю міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Лідером Штабу став Володимир Гройсман.



Переглядів: 569
Поширень: 0

Останні новини