Проєкт бюджету на 2024 рік: обговорення та акцент на забезпеченні стабільності громади

В умовах воєнного стану одним із головних пріоритетів для міської ради є забезпечення стійкості громади, що передбачає безперебійну та ефективну роботу критичної інфраструктури. Ці пріоритети відобразилися в новому бюджеті, проєкт якого представили на зібраннях двох комунальних підприємств: «Вінницяміськтеплоенерго» та «Вінницька транспортна компанія».

Щоб дотримуватись заходів безпеки, обидві зустрічі відбулись в укриттях, і навіть денна повітряна тривога не вплинула на їх проведення. Зали були наповнені зацікавленими людьми, які хотіли дізнатися про основні пріоритети бюджетної політики міста на 2024 рік. Ключовими напрямами видатків є безпека та оборона, стійкість та безпека. Присутні мали можливість детально ознайомитися з кожним з цих напрямків за допомогою презентацій від департаментів фінансів, освіти, охорони здоров’я та соціальної політики міської ради. Крім того, вони мали можливість ставити питання заступникам міського голови та отримати вичерпні відповіді.

«Зважаючи на російську ворожу агресію, пріоритет №1 – безпека та оборона — залишиться ключовим і у новому році. Це підтримка частин Збройних Сил, Національної поліції, Тероборони й інших формувань. Другим пріоритетом є стійкість, що включає зміцнення економіки, стабільну роботу критичної інфраструктури, закладів охорони здоров’я та освіти. Ми спрямували всі свої зусилля, щоб наповнити бюджет: активно працювали з колегами над підтримкою підприємців та приймали у громаді релокований бізнес. Як результат, у нас збільшилась кількість суб’єктів господарювання та робочих місць, а це дає можливість підтримувати критичну інфраструктуру, роботу закладів освіти та медицини нашої громади, – говорить Андрій Очеретний. – Третім пріоритетом муніципалітету є турбота. Йдеться про підтримку військовослужбовців, членів їхніх сімей, родин загиблих, а також вразливих верств населення. Саме на ці три ключові пріоритети ми й будемо спрямовувати бюджетні кошти у прийдешньому році за рішенням депутатського корпусу та міського голови, а надходження на втілення проєктів розвитку ми очікуємо тільки від наших зовнішніх донорів».

Особливо відзначивши активну співпрацю з міжнародними донорами, заступник міського голови Вінниці Микола Форманюк висловив свою вдячність трудовому колективу комунального підприємства "Вінницямісьтеплоенерго".

«Практично більше 30 млн грн ви залучили на своє підприємство. Ви отримали генератори, когенераційні установки, кабельні лінії, труби тощо. За рахунок вашого підприємства ми забезпечили частково і школу, і медзаклади генераторами. За це від населення Вінниці вам велике дякую».

Працівники Вінницької транспортної компанії висловлювали зацікавленість у розвитку колійного транспорту та оновленні рухомого складу новими транспортними засобами. Андрій Очеретний повідомив, що у наступному році планується продовжити співпрацю з міжнародними партнерами для залучення підтримки іноземних донорів на ці потреби. Однак наразі видатки з цього напрямку з міського бюджету тимчасово призупинено.



Переглядів: 411
Поширень: 0

Останні новини