USAID продовжує надавати підтримку Вінниці: місто отримало нову модульну твердопаливну котельню

Комунальне підприємство "Вінницяміськтеплоенерго" продовжує взаємодію з USAID у межах Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ), згідно з Меморандумом про взаєморозуміння і співпрацю. Завдяки цій співпраці підприємство отримує безкоштовну технічну допомогу. Останнім досягненням в цьому напрямі є отримання модульної твердопаливної котельні, яка, за словами фахівців, буде забезпечувати теплом соціальні установи у випадку надзвичайних ситуацій та блекаутів. Це відповідає стратегічним цілям і принципам Вінницької міської ради, зокрема, забезпеченню стійкості та готовності громади до можливих випадків відключення електроенергії.

«Чергова допомога від закордонних партнерів. У разі надзвичайної ситуації котельня стане альтернативним джерелом тепла і гарячого водопостачання до об'єктів соціального призначення. Дякую партнерам USAID за підтримку нашої громади», – зазначив Сергій Моргунов.

Фахівці з Комунального підприємства "Вінницяміськтеплоенерго" розповідають, що нова котельня оснащена різноманітним обладнанням, таким як котел, насоси, система очищення води, система електропостачання, трубопроводи, фітинги та дренаж, а також генератор.

Крім того, вони вказують, що протягом 2022-2023 років підприємство отримало важливе обладнання від американських донорів, таке як 41 генератор різної потужності, 1 екскаватор для аварійно-ремонтних робіт, 2,8 км труб різних діаметрів, 38 засувок різних діаметрів та 200 тонн технічної солі.

Максим Білик, генеральний директор КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго", висловив подяку Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) за надану допомогу. Він підкреслив, що нова мобільна котельня в разі надзвичайних ситуацій дозволить забезпечити теплом установи соціальної сфери.

«Отримана мобільна котельна – це вагомий внесок для сталої роботи підприємства в опалювальний період 2023-2024 рр. Вже другий рік поспіль проживаємо у постійній загрозі ракетних атак, через це намагаємось зробити все, щоб бути готовими, у випадку виникнення надзвичайної ситуації, забезпечити теплом тих, хто найбільше цього потребує – заклади соціальної сфери», – зазначає Максим Білик.

В департаменті міського господарства Вінницької міської ради наголошують, що всі відповідні служби та комунальні підприємства докладають максимум зусиль для підготовки міста до можливих блекаутів.

«Вінницька громада проходить уже другий опалювальний період в умовах війни. Розуміємо, що в будь-який момент ворог може відновити терористичні обстріли критичної інфраструктури України. Саме тому ми намагаємось зробити все, щоб бути готовими до можливих блекаутів та надзвичайних ситуацій», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.



Переглядів: 449
Поширень: 0

Останні новини