Психологічна підтримка для містян, переселенців, військових та їх родин: понад 1600 людей вже отримали допомогу

Психологи з Вінницького міського центру соціальних служб приділяють особливу увагу психічному стану мешканців міста, враховуючи, що турбота про них є одним із ключових пріорітетів Вінницької міської ради. Фахівці надають допомогу та покращують психологічний стан місцевих жителів, переселенців, а також Захисників і Захисниць. З початку 2023 року разом із психологами-волонтерами вони провели консультації для 1607 осіб.

«З початком повномасштабної війни зросла потреба у психологічному відновленні українців. Тож психологи Вінницького міського центру соціальних служб щоденно проводять консультації для тих, хто цього потребує. Найбільше – для Захисників і Захисниць, а також ВПО», – зазначила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

З самого початку повномасштабної війни психологи Вінницького міського центру соціальних служб надають психологічну допомогу вінничанам та особам, які евакуюються з регіонів України, що перебувають під активними бойовими діями. Протягом зими та весни 2022 року психологи працювали в черговому режимі на вокзалах, забезпечуючи підтримку переселенцям.

В той час була створена група психологічної допомоги на базі Вінницького міського центру соціальних служб та Психологічної кризової служби у Вінницькій області. Психологи Центру та психологи-волонтери відвідують заклади, де перебувають люди, які покинули зони бойових дій, і надають кваліфіковану екстрену психологічну допомогу як дорослим, так і дітям. Психологічну підтримку також надають Захисникам, Захисницям та їхнім родинам. Психологи працюють за самозверненнями та відвідують медичні заклади, де отримують лікування військові.

На сьогодні в Вінницькому міському центрі соціальних служб діє п'ять штатних психологів, а також залучені психологи-волонтери.

Звернутися по психологічну допомогу можна за номером телефону Вінницького міського центру соціальних служб: 067-431-20-31. Контакти волонтерів-психологів можна знайти тут.



Переглядів: 566
Поширень: 0

Останні новини