Нововведення для ФОПів: основні зміни з 1 грудня 2023 року

У грудні юридичним та фізичним особам готуються представити нові вимоги щодо вказання призначення платежів для здійснення оплати єдиного податку. Зміни стосуються загалом визначеного поля "Призначення платежу" в реквізитах платіжок, повідомляють 24tv.ua.

З початку грудня в обов'язковому порядку потрібно буде вказувати код сплати податків та єдиного внеску на соціальне страхування (ЄСВ), а також назву податку або ЄСВ та період, за який він сплачується. Зазначено, що тепер у формі заповнення буде всього лише два обов'язкових поля, при цьому перше поле призначено для платників на єдиний рахунок.

У випадку ФОПів 1 та 2 груп, для сплати єдиного податку в грудні, у полі "Призначення платежу" слід вказати: 101 єдиний податок за листопад 2023 року. А для сплати ЄСВ - аналогічно: 101 ЄСВ за IV квартал 2023 року.

Наразі законодавство не передбачає штрафів для платників податків, які допускають помилки у заповненні реквізиту "Призначення платежу" при оплаті податків, зборів, бюджетних платежів або єдиного внеску на соціальне страхування (ЄСВ) на рахунки, не належать до бюджетних.



Переглядів: 551
Поширень: 0

Останні новини