Імунізація від грипу у Вінниці: чому так важливо зробити вакцину та де її можна отримати

Попри військовий час, Вінниця продовжує віддавати особливу увагу сфері охорони здоров’я, дотримуючись принципів та пріоритетів міської ради, таких як турбота та стійкість. За допомогою муніципальної програми «Здоров’я вінничан», усі мешканці міської територіальної громади, включаючи внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати вакцинацію проти грипу за половину вартості вакцини, інша частина витрат покривається міським бюджетом. На даний момент уже 5433 вінничани отримали вакцину проти грипу, серед них 1237 дітей. Важливо зазначити, що безкоштовна вакцинація надається дітям, які позбавлені батьківського піклування, а також дітям з інвалідністю. Ця ініціатива діє в рамках програми «Вінничани важливі».

Лікарі підкреслюють, що грип є високозаразним та небезпечним захворюванням, яке може призвести до різних ускладнень, таких як гострий бронхіт, пневмонія, гострий отит та інші. Найефективнішим методом профілактики грипу є вакцинація. Спеціалісти з департаменту охорони здоров’я ВМР підкреслюють, що вакцинуватися проти грипу можуть як дорослі, так і діти віком від 6 місяців, якщо немає протипоказань. У випадку, якщо дитину віком до 9 років раніше не вакцинували проти грипу і не було випадків захворювання, слід провести дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Для всіх інших достатньо одного щеплення.

Першочергово слід вакцинуватись наступним категоріям громадян:

Медичним працівникам; Вагітним жінкам; Особам літнього віку; Пацієнтам із хронічними захворюваннями; Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Департамент охорони здоров'я ВМР повідомляє, що в даний момент на території Вінницької територіальної громади здійснюється імунізація чотирикомпонентною вакциною "Джисі Флю". Фахівці зазначають, що хоча імунізація не гарантує повного захисту від грипу, вакциновані особи переносять захворювання значно легше.

«Ми вкотре закликаємо вінничан не нехтувати власним здоров’ям та здоров’ям оточуючих, адже грип несе серйозну небезпеку. Звісно, вакцинація не дає стовідсоткової гарантії, що людина не захворіє, проте вона гарантує те, що вакцинований перенесе захворювання у легшій формі та без ускладнень», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.



Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини