«Криголами: створюємо світ без домашнього насильства»: у Вінниці провели хакатон у рамках ініціативи "16 днів проти насильства"

В Україні та у всьому світі триває ініціатива "16 днів проти насильства". У Вінниці цю ініціативу підтримали не лише спортивним заходом, а й хакатоном під назвою «Криголами: створюємо світ без домашнього насильства». Цей захід був проведений психологинею Вінницького міського центру соціальних служб Оленою Гудімовою, психологинею Центру професійно-технічної освіти № 1 Ольгою Гаджук та Вікторією Капріцею, психологинею Вінницького професійного училища № 11, - повідомляє міська рада.

Хакатон відбувся у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності в місті Вінниці за запрошенням психолога закладу Діани Рекало. 

Гра "Криголами" використовувалася для того, щоб покращити комунікацію та закріпити знання в ігровій формі. 

Експертки під час хакатону давали студентам відомості з проєктного менеджменту в контексті запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству, навчали, як розробляти проєкти та подавати гранти в цій сфері. Усі учасники гри були розділені на команди, кожна з яких працювала під керівництвом психолога за своїм столом.

«Гра “Криголами” спрямована на те, щоб навчити активістів громади писати та реалізовувати проєкти щодо протидії домашньому на гендерно зумовленому насильству. Червоною ниткою у ході гри іде навчання та обговорення проблем домашнього насильства та насильства за ознакою статі, актуалізація своїх знань та набуття нової інформації. Під час гри учасники відповідають на питання і таким чином дізнаються нове», – зазначила психологиня Вінницького міського центру соціальних служб Олена Гудімова.

Настільна гра підготовлена в межах програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству, що здійснюється за фінансової підтримки урядів Великої Британії та Канади, а також у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення».



Переглядів: 465
Поширень: 0

Останні новини