У Вінниці пройшов Всеукраїнський забіг "Acting for survivors": з метою протидії домашньому насильству та відзначення актів агресії російських військових

Учора, 26 листопада, у рамках Міжнародної акції "16 днів проти насильства" відбувся захід "Acting for survivors" на стадіоні Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №1. Участь у заході взяли вихованці спортивних шкіл, студенти, представники ДСНС, Національної поліції, Центру пробації, громадських організацій та місцеві мешканці. Головною метою заходу було привернути увагу до випадків насильства, які вчиняють російські військовослужбовці, та розповісти громадськості про можливості допомоги постраждалим. Організаторами заходу виступили представники Вінницького міського центру соціальних служб спільно з фахівцями комітету по фізичній культурі та спорту ВМР.

Український забіг "Acting for survivors" розпочався у місті Ірпінь, яке стало своєрідною символічною першою локацією події. Це місто, яке пережило одну з найтрагічніших сторінок історії російського вторгнення. Подальшу етапну естафету взяли на себе інші українські міста, включаючи Вінницю, а також еміграційні спільноти у США (зокрема Чикаго) і Словаччині.

Директорка КЗ "Вінницький міський центр соціальних служб" Наталія Добровольська підкреслює, що обраний маршрут забігу символізує "дорогу життя", якою мешканці Ірпеня евакуйовувалися для того, щоб урятуватися від російської окупації.

«Ми та ще чотирнадцять міст України підтримали цей забіг як частину акції «16 днів проти насильства». Участь в акції взяли представники виконавчих органів влади, соціальні партнери, громадські організації, студенти. Метою заходу є підтримка людей, які постраждали від домашнього насилля та тих, хто потерпів від агресії росії», – зазначає Наталія Добровольська.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР, Сергій Краєвський, відзначив, що багато вихованців міських спортивних шкіл приєдналися до участі у цьому заході.

Крім того, всі охочі мали можливість ознайомитися з інформаційними стендами, розташованими по периметру Центрального парку. На них були розміщені QR-коди, які, просканувавши, дозволяли ознайомитися з інформаційними матеріалами про акцію, сервіси допомоги для постраждалих, історію жінки, яка скориставшись допомогою, розірвала коло насильства, тощо.



Переглядів: 518
Поширень: 0

Останні новини