У Вінниці затвердили «Комплексну програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді ВМТГ на 2024-2026 роки»

Нещодавно, 24 листопада, на черговому засіданні сесії міської ради депутати проголосували за схвалення нової «Комплексної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді ВМТГ на 2024-2026 роки». Головна мета програми полягає в формуванні у молодого покоління громадянської стійкості, національної ідентичності та оборонної свідомості на основі суспільно-державних цінностей України.

«Це важливе рішення, яке направлене на національно-патріотичне виховання наших дітей та молоді. Зокрема, це і психологічна підтримка найменших мешканців громади, в тому числі і вимушених переселенців», – зауважив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За словами Юлії Мончак, яка є начальницею відділу молодіжної політики, нова Програма спрямована на максимальне залучення молоді до активної участі в громадському житті. Вона передбачає проведення заходів, спрямованих на підтримку та мотивацію молодих мешканців Вінниці для активного життя в Україні та праці на її відновлення та розвиток.

«Війна, розв’язана російською федерацією проти України, призвела до надзвичайної уваги щодо розвитку національно-патріотичного виховання дітей та молоді, оскільки це є важливим чинником національної безпеки та зміцнення держави. Загалом національно-патріотичне виховання дітей та молоді покликане сформувати в особистості високу відповідальну громадянську позицію, патріотичну свідомість, почуття любові до Батьківщини та готовність захищати національні інтереси, незалежність та територіальну цілісність України. Отож, сьогодні патріотичне виховання дітей та молоді є важливим для зміцнення єдності національної ідентичності, сприяє формуванню почуття належності до власної історії, мови, культури, традицій і національних цінностей, що в сучасних умовах має високу актуальність», – каже начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

Також вона вказала, що Програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вінницької міської ТГ включає різноманітні заходи, спрямовані на:

підвищення рівня позитивного світогляду дітей та молоді на основі почуття патріотизму, національної самосвідомості, духовно-моральних, культурних, загальнолюдських цінностей; залучення до національно-патріотичних заходів громади молодих людей з числа ветеранів війни, які брали участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України; створення умов для ефективної взаємодії між організаціями, об’єднаннями та установами пов’язаними з патріотичним вихованням дітей та молоді; підвищення соціальної активності дітей та молоді з числа внутрішньо переміщених осіб; поширення та популяризація вітчизняних художніх та документальних фільмів серед дітей та молоді громади.

“В результаті, маємо отримати свідоме підростаюче покоління, яке планує розбудовувати та зростати в мирній Україні”, – підсумувала Юлія Мончак.



Переглядів: 620
Поширень: 0

Останні новини