Ми за жодних обставин не залишимо їх роботу без підтримки: міський голова прокоментував фінансування помічників ветеранів з міського бюджету

24 листопада відбулося засідання сесії, під час якого було прийнято рішення про надання фінансової підтримки помічникам ветеранів за рахунок міського бюджету. Це відповідає пріоритетам стійкості та турботи, які прийняла та дотримується Вінницька міська рада.

Наразі у Вінниці діє 11 помічників ветеранів в рамках експериментального проєкту, реалізованого Міністерством у справах ветеранів, зокрема, у Вінницькій громаді. Починаючи з жовтня, ці помічники активно працюють у місті, допомагаючи ветеранам адаптуватися до цивільного життя за принципом "рівний з рівним".

На даний момент уряд продовжує працювати над механізмом оплати праці помічників ветеранів. Поки цей процес не завершиться, Вінницька міська рада взяла на себе фінансування їх роботи з міського бюджету.

«Ми розуміємо, яку важливу роботу виконують ці люди, тому на початковому етапі будемо платити їм зарплати з міського бюджету. Наразі передбачаємо кошти до кінця цього року. Ми за жодних обставин не залишимо без підтримки помічників ветеранів, адже саме стійкість та турбота – одні з пріоритетів у нашій роботі», – зазначив міський голова.

Помічники ветеранів працюють у Прозорих офісах соціального спрямування:

просп. Космонавтів, 30 (другий поверх); вул. Замостянська, 7 (другий поверх); вул. Брацлавська, 85.


Переглядів: 546
Поширень: 0

Останні новини