В рамках підготовки до опалювального сезону у Вінниці відремонтували внутрішньобудинкові мережі у 19 будинках

З початку поточного року у місті Вінниця завершили капітальний ремонт внутрішньобудинкових інженерних мереж у 19 багатоповерхових будинках. Ці роботи проводилися в рамках підготовки до опалювального сезону і включали оновлення мереж водопостачання, теплопостачання або каналізації за необхідності, - повідомляє міська рада.

Представники департаменту житлового господарства зауважують, що в умовах війни капітальні ремонти у багатоквартирних будинках спрямовані на усунення та запобігання аварійним ситуаціям. Це важливо для забезпечення стабільності функціонування будівель.

“Роботи виконують в межах підготовки до опалювального сезону та в тих будинках, які потребують того найбільше, – зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький. – Під час капітального ремонту, в залежності від потреби, замінюють мережі холодного чи гарячого водопостачання. Це досить важливі роботи, які дозволяють запобігти аварійним поривам, а відтак забезпечують безперебійність надання містянам того чи іншого виду послуги. Крім того, відсутність аварійних ситуацій дозволяє заощаджувати до 15% ресурсів”.

Протягом останнього місяця виконано капітальний ремонт внутрішньобудинкових інженерних мереж у чотирьох багатоповерхових будинках. Зокрема, ці роботи охопили об'єкти за такими адресами: Хмельницьке шосе, 4, вул. Соняшникова, 5, вул. Антонова, 46 та вул. Пирогова, 146. У цих будинках було проведено капітальний ремонт систем опалення.

Раніше аналогічні роботи вже виконувалися за адресами:вул. Келецька, 86, Хмельницьке шосе, 51, просп. Юності, 51, вул. Чайковського, 22, вул. Князів Коріатовичів, 189, просп. Юності, 45, вул. Київська, 178, вул. Шимка, 4, вул. Б.Ступки, 19, вул. М.Ващука, 3, вул. Замостянська, 41, вул. Острозького, 47, вул.Зулінського, 49, вул. Порика, 3, просп. Космонавтів, 59.

За словами представників департаменту житлового господарства, під час капітального ремонту старі та зношені металеві труби замінюють на сучасні поліпропіленові. Ці нові труби не потребують утеплення та є стійкими до корозії, що відзначається значним терміном експлуатації, до 50 років, як оцінюють виробники.

Наразі робітники підрядних організацій завершують капітальний ремонт системи холодного водопостачання в будинку за адресою вул. Стельмаха, 12-А.

Заміну внутрішньобудинкових мереж фінансують з міського бюджету або на умовах співфінансування з мешканцями, де більша частина витрат покривається міським бюджетом.



Переглядів: 462
Поширень: 0

Останні новини