Три вінницьких ОСББ об'єднались заради допомоги військовим: деталі

Мешканці трьох будинків у Вінниці, розташованих за адресами на вулиці Степана Бандери, 13, 17 та 7, об'єдналися для надання підтримки військовим. Там було організовано збір коштів з метою придбання шкарпеток, білизни та засобів гігієни для поранених військовослужбовців 59 бригади, які отримують лікування в одному з польових госпіталів на Бахмутському напрямку, а також для 21 бригади, яка перебуває на Харківському напрямку. Люди також приносили з дому теплі речі, такі як ковдри, подушки та спортивний одяг, - повідомляє міська рада.

Усього вдалося скласти чотири коробки із різними предметами, які вже направляють на схід волонтери з Вінниці. Голова ОСББ "Надбужанське-13" Тетяна Кравцова поділилася, що це не перший раз, коли вони організовують таку допомогу.

“Минулого разу – близько трьох тижнів тому ми також передавали білизну та теплі речі в польовий госпіталь на Харківський напрямок, для хлопців з 21 бригади. Там наших троє лікарів з Вінниці, тому дуже хочемо допомогти і їм і хлопцям, адже коли з їжею зараз в них проблем не має, то змінний одяг та білизна, завжди потрібна, особливо, в госпіталі, де люди перебувають після поранень, – розповідає керуюча будинком. – Під час минулого збору до допомоги долучались люди з 21 та 39 будинків з вулиці Бандери, а також будинків з вулиці Артинова, 38 та інших. Також долучаються мої знайомі, Вікторія Костюк, зі своїми підлеглими та інші. Трохи пізніше плануємо ще один збір, збиратимемо знову спортивний одяг, шкарпетки, білизну, можливо ще щось”.

Тетяна Кравцова розпочала надавати допомогу військовим ще минулого року. Її сусіди постійно приносять їй баночки для виготовлення окопних свічок, картон та інші матеріали. Сама керуюча будинком вносила свій внесок, передаючи баночки для виробництва консервів. Навіть буржуйку, яка знаходилася в укритті будинку, вони віддали на передову для підтримки військових.

“Ми її теж під Бахмут передавали, а де вона зараз та чи є – навіть не знаю. Нам же в укриття – уже знайомий другу пообіцяв, – розповідає голова правління ОСББ. – Також минулої зими передавали волонтерам з волонтерського центру “Ми разом” постільну білизну для плетіння сіток, ми тоді шість мішків назбирали, то вони зраділи, бо вони тоді зупинилися – не було з чого плести. Зараз для них же назбирали баночки та картон для виготовлення окопних свічок. А взагалі, я дуже хочу організувати наші ОСББ, а в нас їх більше 800, щоб ми усі скинулись та зібрали на один-два дрони. Я вважаю, що по 500-1000 гривень з будинку – це не такі великі гроші. А нашим військовим – це була б відчутна допомога.



Переглядів: 515
Поширень: 0

Останні новини