Що таке топер і кому він потрібен

Буває, що властивості спального місця не влаштовують його господаря. Коли основа занадто м’яка, через це виникає дискомфорт, зокрема біль у спині та шиї. Це пов’язано з тим, що хребет не отримує міцної опори під час сну й напружується. Коли матрац дуже жорсткий, навантаження на спину теж виходить занадто великим.

Уникнути неприємних відчуттів і заодно забезпечити профілактику захворювань опорно-рухового апарату вийде якщо купити ортопедичні матраци. Це моделі з особливими властивостями, які добре підтримують хребет під час сну, не даючи йому завалюватись набік. Якщо можливості придбати такий виріб немає, варто звернути увагу на топер.

Що це таке і для чого потрібно

Так називається тонкий матрац, який теж має наповнювач, проте за висотою набагато менший за звичайні. Максимальний показник – 12 см, більшість моделей виготовляють без пружинного каркаса, в деяких випадках він також присутній. Топер відрізняється ортопедичним ефектом і використовується як накладка на основне спальне місце, коли потрібно покращити властивості останнього.

Тонкий матрац складається з кількох шарів, у більшості варіантів загальна товщина не перевищує 4-8 см. Для нього також використовують натуральні або синтетичні наповнювачі, кожен із них забезпечує певний рівень жорсткості. Одним із найбільш жорстких вважається кокосова койра, саме її варто придбати, коли основне спальне місце занадто м’яке і не дає спині потрібної підтримки.

Топери купують господарі ліжок та диванів, яких не влаштовують характеристики основного матраца. За допомогою тонкої накладки виходить усувати дрібні дефекти, на кшталт нерівностей або місць, не поверхня просіла, провалилася, є пошкоджені пружини. Закріпити такий виріб на поверхні дуже просто за допомогою липучок або гумок, завдяки їм він не сповзає і не ковзає. Щоб приховати серйозні дефекти, варто вибрати моделі з максимальною висотою.

Інші проблеми, які вирішує топер

Цей виріб можна використовувати не тільки як накладку на матрац, а також для дивана. Саме тому його часто купують власники малогабаритних квартир, які не мають достатньо місця, щоб встановити ліжко. Топером можна використовувати не тільки для дивана, а й розкладного крісла чи інших м’яких меблів. Він надає основній поверхні ортопедичних властивостей або посилює їх.

Тонку накладку без пружинного блоку зручно брати із собою у подорож, наприклад, щоб розміститися із комфортом навіть на незручному ліжку в готелі. Виріб дуже легкий і не займає багато місця в багажнику авто, тому з його транспортуванням не виникне ніяких проблем. Матраци топери https://amebli.com.ua/matroroll/ купують також для гостей, щоб постелити їм, наприклад, на підлозі, коли іншої можливості немає.

Серед головних переваг тонкої накладки варто виділити наступні:

можливість створити комфортне спальне місце без додаткових витрат. Достатньо покласти й закріпити тонкий матрац, щоб нормально висипатися й мати можливість нормально розслабитися; захист нового матраца від забруднень. Топер, який буде використовуватися в якості наматрацника, може мати мінімальну висоту. Особливо зручні моделі, що продаються зі знімним чохлом; безпечність. Для виготовлення використовують гіпоалергенні матеріали, які не накопичують пил та самі по собі не є сприятливим середовищем для розмноження бактерій.

Багато якісних топерів випускається як для дорослих, так і для дітей. Вони відрізняються за навантаженням на одне спальне місце, розмірами в ширину й довжину, показниками жорсткості, додатковими функціями.


Переглядів: 693
Поширень: 0

Останні новини