Імунізація від грипу у Вінниці: як можна вакцинуватись

Навіть у період воєнних дій фахівці продовжують забезпечувати високу якість медичної допомоги у Вінниці, відповідаючи принципам та пріоритетам міської ради - турботи та стійкості. Муніципальна програма "Здоров’я вінничан" надає можливість мешканцям міської територіальної громади, включаючи осіб зі статусом ВПО, отримати 50% компенсації вартості вакцинації за рахунок бюджетних коштів. Дітям, які позбавлені батьківського піклування, а також дітям з інвалідністю, вакцинація здійснюється безкоштовно. За даними департаменту охорони здоров’я міської ради, на 22 листопада вже вакциновано 5294 місцевих мешканців, включаючи 1177 дітей, в рамках ініціативи "Вінничани важливі".

Лікарі наголошують на високому ризику захворювання на грип та підкреслюють важливість вакцинації як ефективного засобу профілактики. Фахівці з охорони здоров’я рекомендують щеплення від грипу як для дорослих, так і для дітей віком від 6 місяців, за відсутності протипоказань. Для дітей віком до 9 років, які раніше не отримували щеплення від грипу і не мали випадків захворювання, рекомендується провести дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Іншим вистачить одного щеплення.

Першочергово рекомендується вакцинуватись наступним категоріям населення, які знаходять у групі ризику:

Медичним працівникам; Вагітним жінкам; Особам літнього віку; Пацієнтам із хронічними захворюваннями; Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

У відділі охорони здоров'я Вінницької міської ради вказують, що в даний момент у міській територіальній громаді використовується чотирикомпонентна вакцина "Джисі Флю" для проведення імунізації. Також вони підкреслюють, що вакцинація не гарантує стовідсоткового захисту від захворювання, але в разі зараження вакцинована особа переносить хворобу у легшій формі.

«Ми закликаємо вінничан імунізуватись проти цього захворювання, оскільки воно є небезпечним та високозаразним і найдієвішим засобом профілактики проти грипу є вакцинація. Проте важливо одразу наголосили, що вакцинація не гарантує того, що людина не заразиться вірусом. Проте, якщо таке станеться, то захворювання пройде у легшій формі та без ускладнень. Тому ми рекомендуємо не нехтувати своїм здоров’ям та здоров’ям своїх близьких», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.



Переглядів: 477
Поширень: 0

Останні новини