У Вінниці відкрилась виставка молодої художниці Поліни Кушнір: для творчості перепон не існує

У Прозорому офісі на проспекті Космонавтів, 30 тепер можна насолоджуватися талановитими витворами молодої художниці Поліни Кушнір. 13-річна учениця Вінницького центру реабілітації "Гармонія" проявляла свій художній талант з дитинства. Поліна вражає своїми мистецькими досягненнями, використовуючи пензлі, фарби та власну фантазію. Вона вперше представила власну виставку, - повідомляє міська рада.

У її колекції понад 20 робіт, серед яких різноманітні техніки, такі як скрапбукінг, квілінг, лепбукінг, колажі, вишивка бісером, а також малювання олією та олівцями. Однією з улюблених робіт юної майстрині є витончено виконаний фарбами сніговик.

Сама Поліна та її мати Тетяна розповідають, що талант дівчинки проявився вже у віці 7 років. Тоді вона почала активно розвивати свої художні здібності на уроках мистецтва у школі. За підтримки матері та фахівців з реабілітації, які працюють з Поліною, її мистецькі навички та творча уява лише зростають.

«Першочергово ми не ставили собі за мету досягнути результатів саме в мистецтві. Мета була – розвинути дрібну моторику рук. Так нам порадили в реабілітаційних центрах для дітей з інвалідністю, які відвідувала Поліна. Потім я помітила, що сама чекаю цих робіт, мені цікаво, що доня намалювала цього разу. І так крок за кроком побачили, що є результат, малюнки стають кращими і головне, що Полінці подобається це заняття», – розповідає Тетяна Кушнір, мама юної художниці.

З організацією виставки Поліни допомогли фахівці Вінницького міського центру соціальних служб та Дитячої точки. Спільно – проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

«Сім’я Кушнір перебуває на обліку Вінницького міського центру соціальних служб і отримає соціальні послуги. Тож наші фахівці відвідують цю родину. Цікаво, що коли фахівчиня із соціальної роботи вперше прийшов до помешкання Поліни, побачила її роботи і була вражений. Такі красиві картини не можна ховати від сторонніх очей, це мають бачити люди. Так і виникла ідея виставки», – зазначила заступниця директора Вінницького міського центру соціальних служб Оксана Бровчук.

Тетяна Тетер, вихователька по роботі з дітьми з інвалідністю в центрі реабілітації "Гармонія", висловлює гордість та захоплення своєю підопічною.

«Поліна з малечку ходить до нас. Ми дуже пишаємося, що вона така талановита, і завжди її підтримуємо. Вона відвідує школу творчості у реабілітаційному центрі, і з нею дуже приємно спілкуватися і працювати», – зауважує Тетяна Тетер.

Поліна Кушнір не лише активна учасниця, а й переможниця різних Всеукраїнських конкурсів, володарка гран-прі. Проте для неї важливіше задоволення від самого творчого процесу, а не нагороди та звання.

Малюнки Поліни викликають цікавість серед відвідувачів Прозорого офісу, які тепер можуть насолоджуватися її творчістю. Замість звичайних розмов серед отримувачів послуг стало можливим насолоджуватися виставкою мистецтва. Виставка триватиме до 24 листопада і розташована на першому поверсі Прозорого офісу за адресою проспект Космонавтів, 30.



Переглядів: 446
Поширень: 0

Останні новини