У Вінниці відбулась зустріч, де висвітлили показники вакцинації населення та підвищення їх рівня у громаді

Питання вакцинації громадян залишається актуальним, особливо в умовах війни та зростання числа внутрішньо переміщених осіб по всій країні. Нещодавно у Вінниці в межах співпраці між муніципальною медициною та проєктом USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» відбулась зустріч «Співпраця задля захисту громади від інфекційних хвороб». 

Учасники зустрічі, зокрема представники департаментів охорони здоров’я, соціальної політики, освіти Вінницької міської ради, а також вінницькі лікарі, обговорили тенденції вакцинації у Вінниці та шляхи співпраці для підвищення рівня імунізації в громаді. Це відповідає пріоритетам та принципам Вінницької міської ради, які включають стійкість та турботу. Навіть у період війни фахівці муніципалітету роблять зусилля для збереження якості медичного обслуговування в місті.

«Ми розуміємо важливість профілактики захворювань, яку можна передбачити завдяки імунізації. І розбудова стійкої системи громадського здоров’я є одним із завдань, яке Україна має виконати на шляху до Європейської унії. Тому система громадського здоров’я це, в першу чергу, профілактика інфекційних та неінфекційних хвороб. Якщо захворювання можливо попередити – ми маємо то зробити! До прикладу, зараз у нас триває програма вакцинації проти грипу. Ця вакцинація не входить у календар обов’язкових щеплень, але вже понад п’ять тисяч вінничан вакцинувались від грипу. Будь-яка хвороба залишає після себе ті, чи інші наслідки. Тому нам потрібно працювати й надалі, аби кількість повністю здорових українців лише зростала», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Координатор проєкту від ГС «Коаліція за вакцинацію» та регіональний експерт з Громадського здоров'я від проєкту «Розбудова Стійкої Системи Громадського здоров’я» у Вінницькій області Наталія Гриньова вказала, що основною метою їхнього проєкту є сприяння підвищенню рівня імунізації серед громадян за допомогою інформаційних кампаній.

«Ми будемо усіма силами допомагати проводити заходи, як ми це робили у попередніх громадах. Ми проводили зустрічі з батьками, освітянами, соціальними працівниками. У питаннях імунізації та комунікації із населенням, представники освіти й соцзахисту ідуть на рівні із сімейними лікарями», – зазначає Наталія Гриньова.

Людмила Саєнко, головний спеціаліст відділу контролю якості надання медичної допомоги департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради, зауважила, що протягом останніх років спостерігається певний позитивний розвиток у сфері вакцинації дітей. Це, зокрема, пов'язано з тим, що батьки стали більш відповідально ставитися до  цього процесу.



Переглядів: 572
Поширень: 0

Останні новини