SpaceX Ілона Маска виконала другу спробу запуску свого космічного корабля Starship: результати тесту

У суботу, 18 листопада, компанія SpaceX Ілона Маска вже вдруге запустила свій космічний корабель Starship для доставки астронавтів на Місяць. Проте через 15 хвилин сигнал від корабля зник, - повідомила компанія на своєму сайті.

Це вже друга спроба SpaceX вдало провести пробний запуск своєї ракети. Попередній запуск, що відбувся раніше цього року, закінчився вибухом ракети-носія Super Heavy та самого корабля Starship, за кілька хвилин після вильоту. На цей раз старт і перші хвилини польоту пройшли успішніше, оскільки корабель відокремився від ракети-носія Super Heavy. Двоступеневий ракетний корабель стартував із космодрому Starbase в  районі Бока Чика (штат Техас). Він піднявся на висоту близько 90 км над Землею і здійснив запланований 90-хвилинний політ у космос, - повідомляє редакція zaxid.net.

Проте спроба досягти космосу завершилася невдачею, коли прискорювач, від’єднавшись від корабля, вибухнув над Мексиканською затокою.

SpaceX оголосила про втрату свого космічного корабля Starship, що призвело до неуспішного завершення другого великого випробувального польоту цієї системи. Компанія підкреслила, що тести призначені для вивчення помилок. На цей раз, порівняно з попереднім випробуванням, було досягнуто значних успіхів. Водозахисна система стартової платформи спрацювала, всі двигуни Raptor першого ступеня ракети активувалися, і відбулося вдале розділення першого і другого ступенів, що не вдалось під час попереднього тесту у квітні. Що найважливіше, корабель Starship, який потенційно має доставити астронавтів на Місяць і, в подальшому, на Марс, вперше подолав межі космосу.

За оцінками фахівців, вартість поточного запуску становить 20 млн доларів.



Переглядів: 470
Поширень: 0

Останні новини