Як відбувається заміна ліфтів у Вінниці та чим нові моделі відрізняються від попередніх

У Вінниці триває процес оновлення старих ліфтів для подовження їхнього терміну служби. З початку цього року в місті було проведено капітальний ремонт 14 ліфтів, які перебували в експлуатації протягом 25 років. Гарантійний термін усіх ліфтів наблизився до завершення, але завдяки проведеним роботам тепер вони можуть прослужити ще щонайменше 12 років.

За словами директора департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталія Місецького, під час капітально-відновлювального ремонту виконують заміну більшості елементів ліфта, що призводить до зменшення його енерговитрат. Крім того, при необхідності здійснюється заміна ліфтової кабіни та зовнішніх дверей. Один із прикладів таких робіт - це оновлення ліфту в другому під'їзді будинку на вулиці Київська, 52.

“Точний обсяг робіт по кожному об'єкту визначають окремо – на підставі висновків експерта, який оглядає кожен ліфт перед початком робіт, – зазначає очільник департаменту. – Бувають ситуації, коли фактично мова йде про необхідність повної заміни. В таких випадках чи не єдиний механізм, який залишається від попереднього підйомника – направляючі ліфта”.

Також у піднятих до сучасних стандартів ліфтах встановлюють енергоефективні світильники та обладнують їх системою безпровідної диспетчеризації. Ця система, у разі аварійної зупинки, надає можливість користувачам напряму зв'язатися з диспетчером аварійної служби, натиснувши відповідну кнопку у ліфті.

“Ця система добре зарекомендувала себе в умовах постійних відключень електроенергії, які були минулої осені та зими”, – зазначає Віталій Місецький.

Загалом з початку року капітальний ремонт ліфтів виконали за такими адресами:

вул. А. Янгеля, 73 (2 ліфти); просп. Коцюбинського, 78 (2 ліфти); вул. Келецька, 105 (2 ліфти); вул. Брацлавська, 31 (2 ліфти); вул. Учительська, 10 (2 ліфти); вул. Тимошенко, 2-А (2 ліфти); вул. Д. Майбороди, 37 (1 під'їзд); вул. Київська, 52 (2 під'їзд);

Також, у трьох будинках, а саме на вулицях Стрілецька, 48-А, Келецька, 104, та А. Первозванного, 6, були встановлені нові ліфти турецького виробництва. На даний момент підрядники активно працюють над монтажем ще двох подібних підйомників: у 4 під'їзді на проспекті Космонавтів, 66, та у 3 під'їзді на вулиці Чайковського, 15.

Паралельно проводяться роботи з капітально-відновлювального ремонту ліфтів у третьому під'їзді на вулиці М. Литвиненко-Вольгемут, 29. Також розпочались роботи у будинку на вулиці Келецька, 124. Крім того, в найближчий час планується почати часткову модернізацію ліфтів у першому під'їзді на вулиці Чайковського, 21, та другому під'їзді на вулиці Дмитра Майбороди, 37.



Переглядів: 462
Поширень: 0

Останні новини