СБУ та Національна поліція викрили "турфірму" нелегального перетину кордону: "заробіток" оцінюють в понад 100 тисяч доларів на місяць

Співробітники Служби безпеки та Національної поліції успішно ліквідували злочинне угруповання в Чернівецькій області, яке організовувало та забезпечувало незаконний виїзд за кордон чоловіків призовного віку. За отримані кошти фігуранти організовували та проводили ухилянтів через підготовлені "лісові стежки" до сусідньої європейської країни, отримуючи понад 100 тисяч доларів прибутку щомісячно.

Організатор угруповання, 44-річний мешканець Буковини, залучив до своєї незаконної діяльності своїх знайомих, включаючи осіб із кримінальним минулим.Наприклад, один із учасників групи має історію неодноразового відбуття покарань за вчинення тяжких злочинів.

Вони пропонували свою допомогу у втечі за кордон військовозобов'язаним за відповідну плату, забезпечуючи "надійні маршрути" обходу контрольно-пропускних пунктів. Крім того, вони обіцяли "захист" від правосуддя у випадку затримання при нелегальному перетині кордону. Завдяки своїм власним зв'язкам, члени групи виявляли потенційних призовників та пропонували їм допомогу у втечі до сусідньої країни.

Вартість цих "послуг" оцінювалася від 3 до 5 тисяч доларів США, залежно від терміновості виїзду. У цю суму включалося консультування клієнтів щодо їхньої поведінки під час прихованого перетину держкордону та їх "супровід".

Під час понад 20 обшуків за адресами проживання та в автомобілях затриманих осіб вилучено наступне:

мобільні телефони, сім-картки та чорнові записи із доказами незаконної діяльності; значні суми готівки, ймовірно, отримані незаконним шляхом.

Всім затриманим на даний момент оголошено підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою). Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.



Переглядів: 472
Поширень: 0

Останні новини