Творчість як спосіб подолання стресу. Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб організував арт-терапевтичне заняття для дітей

У суботу, 18 листопада, відбулося арт-терапевтичне заняття “Бульбашкові фантазії” для дітей та підлітків за підтримки Вінницької дитячої художньої школи та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Творчість є потужним інструментом у подоланні стресу, тому цього разу діткам запропонували відволіктись від суворого повсякдення та ненадовго поринути у світ фантазій за допомогою малювання.

«Техніка така, що не потрібно вміти малювати. Ми не очікуємо якогось конкретного результату. Результатом є діяльність», — зазначила директорка художньої школи Наталія Анатоліївна.

Творити за допомогою мильних бульбашок та фарб виявилось доволі просто і надзвичайно захоплююче. Учасники арт-терапевтичного заняття зможуть за бажання повторювати це вдома і проводити власні майстер-клас для рідних.

«Якщо ми бачимо, що діти заглибились, зацікавились, відволіклись від реальності, значить це стовідсотково позитивний результат», — впевнена Наталія Анатоліївна.

У Міжрегіональному координаційному штабі також впевнені, що дбати про ментальне здоровʼя дітей в умовах сьогоднішніх реалій надважливо. Їхній проєкт «Діти мають право на дитинство» існує саме для цього. 

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був створений у відповідь на виклики повномасштабної війни головами Вінницької міськради  та облради Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим. Очолити МКГШ погодився Прем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Володимир Гройсман.



Переглядів: 461
Поширень: 0

Останні новини