У Вінниці розпочали капітальний ремонт стіків ще 2 у багатоповерхівках: чому дана процедура така важлива

У двох багатоповерхових будинках у місті Вінниця розпочали роботи з капітального ремонту міжпанельних швів. Ці заходи, зокрема, виконуються на будинках за адресами: вулиця Стельмаха, 15 та вулиця 600-річчя, 18, - повідомляє міська рада.

Це гідроізоляційні заходи, які мають на меті не лише продовжити термін служби цих будівель, а й знизити тепловтрати під час опалювального сезону та рівень вологості в приміщеннях через усунення проблем з герметизацією міжпанельних швів.

За словами директора департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталія Місецького, саме міжпанельні шви є елементом конструкції, який найбільше вражається впливом часу. Руйнування цих швів може призводити до погіршення герметизації будинків, що, в свою чергу, збільшує тепловтрати та спричиняє появу протягів в житлових приміщеннях. Також у таких місцях часто може підвищуватися вологість і з'являтися пліснява.

“Гідроізоляційні роботи, які проводяться в процесі ремонту, дозволяють запобігти руйнації конструктивних елементів будівель. Це дозволяє уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках", - зазначає Віталій Місецький.

Майже всі панельні будинки у Вінниці потребують оновлення міжпанельних швів, їх кількість становить близько 300. Більшість з цих будівель були споруджені понад 30 років тому.

Всі роботи з капітального ремонту міжпанельних швів виконуються на підставі звернень мешканців та фінансуються за умов співфінансування, де основну частину витрат покриває міський бюджет. Загалом, протягом поточного року такі роботи вже завершили у восьми багатоповерхових будинках міста. Серед них будинки за наступними адресами: вулиця Лялі Ратушної, 79, вулиця Ващука, 13, вулиця 600-річчя,14, Хмельницьке шосе, 77, проспект Космонавтів, 15, проспект Космонавтів, 6, вулиця Стельмаха, 1 та вулиця Ващука, 3.



Переглядів: 512
Поширень: 0

Останні новини