По вулицях Вінниці курсуватиме новий тролейбус "VinLine"

Сьогодні на маршрут міста вийшов новий тролейбус "VinLine" з номером "062", який був зібраний експертами Комунального підприємства "Вінницька транспортна компанія" на базі тролейбусного депо. Його основною перевагою є можливість автономного руху, що дозволяє використовувати його для перевезення пасажирів у районах без контактної мережі, зокрема, в віддалених частинах міської громади. Крім того, цей тролейбус є значно енергоощаднішим у порівнянні з застарілими ЗіУ-9.

Новий транспортний засіб також обладнаний пандусом і спеціальною площадкою для пасажирів, які користуються кріслами колісними або мають дитячі візочки.

У відділі транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради відзначають, що новий тролейбус буде використовуватися для перевезення пасажирів на різних маршрутах міста.

«Це уже 22-й тролейбус, який зібрали фахівці Вінницької транспортної компанії. Завдяки наявності акумуляторів він має запас ходу на 20 км без приєднання до електролінії. Тобто може працювати як тролейбус і як електробус. Попередньо він курсуватиме на тих маршрутах, де у цьому існує найбільша потреба», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Варто нагадати, що КП «Вінницька транспортна компанія» запрошує до себе на роботу водіїв та водійок тролейбуса, трамвая та муніципального автобуса. Фахівці підприємства готові навчати майбутніх водіїв, у яких ще немає відповідних навичок кермування тролейбусом або трамваєм. Детальніше за посиланням.



Переглядів: 758
Поширень: 0

Останні новини