У Вінниці відбулась Спартакіада серед осіб з інвалідністю: визначали найкращих спортсменів у грі в боулінг, більярд, теніс та настільний футбол

15 листопада у Вінниці відбулася традиційна Спартакіада міста серед осіб з інвалідністю під назвою "Зі спортом по життю". Організатором заходу виступив комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради. Учасники заходу, які представляли міський центр реабілітації "Гармонія", не лише отримали психологічне розвантаження та поліпшили своє ментальне здоров'я, але й насолоджувалися позитивними емоціями та займались спортом.

Початок Спартакіади був присвячений хвилиною мовчання на вшанування пам'яті тих, хто віддав своє життя, захищаючи Батьківщину під час російсько-української війни. Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, відзначив важливість таких заходів для осіб з інвалідністю та висловив подяку Збройним силам України за можливість працювати та тренувати спортсменів.

«Памʼятаємо кожного дня, кожної миті, завдяки кому ми маємо можливість працювати, тренувати та підвищувати спортивну майстерність. Мир над нашими головами – це заслуга українських воїнів, це заслуга тих захисників Батьківщини, хто стоїть на сторожі нашого суверенітету, – говорить Сергій Краєвський. – Це у нас десята Спартакіада, яка вчергове доводить, що юнаки та дівчата з інвалідністю можуть долучатись до спорту та рухливого способу життя. Сьогодні, під час війни є актуальним продовжувати жити та допомагати нашим військовим, адже це є основою наших принципів та пріоритетів, таких, як: безпека і оборона, стійкість і турбота. Нині кожен громадянин нашої держави потерпає від емоційного напруження та стресу. А такі заходи допомагають психологічно розвантажитись та покращити своє самопочуття. На цій спортивній події учасники та учасниці можуть поспілкуватись між собою, побути суперниками, та гарно провести час і перезавантажитися морально».

Головна мета цієї події, за словами голови комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, полягає в популяризації фізичної культури та спорту серед осіб з інвалідністю, а також у підвищенні рівня спортивної майстерності та ознайомленні з новими та захоплюючими видами спорту.

Упродовж кількох годин учасники змагались у різних видах спорту, таких як боулінг, більярд, теніс та настільний футбол. Професійну підтримку спортсменам надавали тренери-викладачі та інструктори-методисти міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які визначили переможців та призерів Спартакіади.

Серед учасників заходу був і Владислав Грамлюк разом із своєю матір'ю Наталією. Остання висловила подяку тренерам та комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради за вдалу організацію події. Вона підкреслила, що тепер вони обидва ще більше мотивовані для подальших занять спортом. Наталія Грамлюк відзначила, що голова їхнього сімейства з перших днів повмасштабної війни вирішив служити добровольцем, не зважаючи на власну інвалідність та можливість відмовитись від служби.

«Я вдячна тренерам та організаторам за підтримку, за можливість розвантажитись, перепочити фізично, розслабитись емоційно. Мій син самостійно грає і це вселяє віру в те, що йому підвладне все, що він зуміє здолати труднощі. Такі заходи дуже необхідні, вони додають впевненості, що немає нічого складного в тому, що ти ще не спробував, а перемога набагато ближче, ніж ми думаємо», – зазначила Наталія Грамлюк.

На завершення Спартакіади визначилися переможці в різних видах спорту. У настільному тенісі з вражаючою грою виборов перемогу Андрій Щербацький. Людмила Капеліста виявилася найкращою у боулінгу, а Сергій Наталічев визнаний переможцем серед дітей. У більярді вражаючо проявив себе Юлій Горбач, отримавши звання кращого гравця.



Переглядів: 526
Поширень: 0

Останні новини