В росії провели випробування носіїв ядерної зброї: результати та очікування

Першого листопада 2023 року, росія, яка є державою-агресором, провела неуспішні випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс», яка є ключовим елементом у складі земного компонента стратегічних ядерних сил у російській федерації.

Бойовий екіпаж 33-ї ракетної армії ракетних військ стратегічного призначення рф виконав запуск ракети «Ярс» із космодрому "плєсєцк" (архангельська область) на ціль, розташовану на полігоні "кура" (камчатка).

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, ракета "Ярс" знову змінила свій курс, подібно до того, як відбулося під час попередніх навчань командно-штабних ударів стратегічними ядерними силами росії 25 жовтня 2023 року.

Так само, 25 жовтня 2023 року, було проведено випробувальний запуск балістичної ракети РСМ-56 "булава" з підводного ракетного крейсера "борей" завершився неуспішно, підтверджуючи знову її ненадійність.

У москві серйозні проблеми також виникли з важким міжконтинентальним балістичним ракетним комплексом РС-28 "сармат", який базується у шахтах. Це один із ключових проектів у заявленому державою-агресором процесі модернізації стратегічних ядерних сил у рф.

Ракету "сармат" розробляли в росії починаючи з 2009 року. Спочатку за планами москви, вона мала бути включена до озброєння ще 5 років тому – у 2018 році, проте цю дату постійно відкладали.

У кінці кінців, "сармат" було включено до озброєння лише у вересні 2023 року - після першого й єдиного повноцінного випробування, яке відбулося у квітні цього року.

Порівняно з українською балістичною ракетою РС-20 "воєвода", ракета "сармат", призначена їй на заміну, не має жодних переваг у своїй конструкції, основній частині чи методах подолання протиракетної оборони. Фактично "сармат" можна охарактеризувати як недопрацьована, недосконала, сира ракета.

Російські зусилля по вдосконаленню повітряного компоненту стратегічних ядерних сил також стикаються з великими труднощами. В рамках часткової модернізації радянських бомбардувальників Ту-160 та Ту-95С, росіяни мають змогу щорічно відновлювати лише 1-2 літаки.

Постачання нових стратегічних бомбардувальників Ту-160М2, заплановане на 2023 рік, було відкладено на більш пізній термін через неможливість росіян відновити виробництво нової версії двигунів НК-32.

Усі зазначені проблеми щодо стратегічних ядерних сил у державі-агресора рф є безпосереднім наслідком санкційної політики цивілізованого світу проти москви, яка була введена через війну, яку вона розпочала проти України. Крім того, ці проблеми виникають з неспроможності науково-технічної та промислової бази росії, яка підтримує терористичні дії, виготовити необхідні компоненти для заміни імпортних.



Переглядів: 513
Поширень: 0

Останні новини