Перетворення мильних бульбашок у картини: Міжрегіональний координаційний гумштаб провів арттерапію для дітей

Учора, 28 жовтня, у Вінницькій дитячій художній школі відбулося заняття з арттерапії на базі акції "Діти мають право на дитинство" Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Під керівництвом викладачів школи та координаторів Гумштабу діти, які проживають у Вінниці та переселенці, використовували мильні бульбашки та фломастери для створення своїх картин.

“Під час війни важливо піклуватися про дітей, вони мають жити, творити, навчатися, розвивати свої таланти, адже вони – наше сьогодення та майбутнє”, – переконана координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутатка ВМР Світлана Василюк.

Під час годинної сесії разом із дітьми та викладачами художньої школи координатори Гумштабу творили картини, використовуючи бульбашки. Проте мильні контури відображали лише частину образу. Після цього юні художники, застосовуючи фломастери, домальовували контури та додавали деталі до своїх творів, інтерпретуючи те, що вони бачили на зображеннях.

Наприклад, 13-річна Катерина Бондар, використовуючи бульбашки та свою уяву, створила малюнки метелика та людини-павука.

“Я відвідую художню школу. Але в такій техніці – малювання бульбашками – працюю вперше, – говорить Катерина Бондар. – Такий спосіб створення картин дійсно має арттерапевтичну дію. Ви сидите, думаєте, що тут зображено”.

Українські діти переживають майже два роки повномасштабної війни. Ці події призводять їх до швидкого "дорослішання", вони постійно перебувають у стресі, хвилюються за своїх рідних. Арттерапія є ефективним методом, який допомагає зняти напругу та стрес, надаючи психологічну підтримку цим маленьким учасникам конфлікту.

“Ми створили такий майстер-клас, щоб поспілкуватися з дітьми, відкрити тонкощі їхньої душі. Усі малюнки ми виконуємо в кольорі. Колір – це добро. І ми хочемо транслювати тільки добро для наших діток, щоб вони жили в мирній, безпечній країні”, – говорить вчителька Вінницької дитячої художньої школи Софія Альошкіна.

Коли людина вдається до своєї творчості, вона може хоча б на деякий час відключитися від поточної реальності, особливо в таких стресових ситуаціях, як конфлікт чи війна.

“Будь-які творчі речі, повʼязані, чи то з візуальним, чи з музичним мистецтвом, чи зі спортом, чи з хореографією – дають можливість дітям поринути у світ фантазій і відкрити у собі новий талант”, – розповідає директорка Вінницької дитячої художньої школи Наталія Стафійчук.

Долучитися до заходів, які проводить Міжрегіональний координаційний штаб можуть всі охочі. За анонсами подій можна стежити на їхній офіційній сторінці у Фейсбук.



Переглядів: 756
Поширень: 0

Останні новини