Вартість біткоїна вперше з минулого року зросла до понад $35 тисяч

Криптовалюти продовжили зростання на торгах в Азії, а біткоїн піднявся до майже 18-місячного максимуму. Він виріс більш ніж на 6% до 35 198 доларів, що є найвищим показником з травня 2022 року.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Зазначається, що в понеділок, 23 жовтня, біткоїн підскочив на 10% під час найкращої сесії за майже рік, а у 2023 році його ціна підвищилася. Криптоприв'язані акції, такі як Coinbase Global (COIN.O) або власник біткоїна MicroStrategy (MSTR.O) зросли під час торгівлі після закриття. Казино на крипту

Інші криптовалюти, зокрема, ефір, також зросли на тлі очікування створення біржового біткоїн фонду. Вартість ефіру перевищила 1 800 доларів.

Біржовий фонд (ETF), який володіє біткоїнами від імені фонду інвесторів, вважається рушієм попиту, після чого він зможе будь-кому, хто не бажає торгувати на криптовалютних ринках, придбати біткоїни через фондовий ринок.

Інвестиційна компанія BlackRock (BLK.N) є однією з кількох фірм, які очікують розгляд заявки на біткоїн фонди в США, і припущення щодо їхнього ймовірного схвалення "були підігріти" листингом iShares ETF BlacRock на вебсайт клірингової палати DTCC.

Очікування також зросли після того, як у жовтні з'явилися повідомлення про те, що Комісія з цінних паперів і бірж США не буде оскаржувати рішення суду про те, що було неправильно відхилити заявку ETF від Grayscale Investments. Зазначається, що регулятор досі не дав дозволу ETF одночасно інвестувати в біткоїни, посилаючись на пов'язані з цим ризики — шахрайство та маніпуляції ринком.


Переглядів: 458
Поширень: 0

Останні новини