Нацвідбір на "Євробачення-2024": що відомо

Суспільне Мовлення 22 жовтня завершило прийом заявок на національний відбір на "Євробачення-2024". Усього надійшло 389 заявок від 288 виконавців, з них 222 — сольні артисти.

"Уже можу сказати, що серед них є як мінімум чотири стовідсоткові хіти, десять потенційних хітів, декілька цікавих камбеків і дещо нове, що, я сподіваюсь, здивує нас і весь світ", — поділився музичний продюсер нацвідбору Дмитро Шуров.

Тепер серед усіх заявок сформують лонгліст. Він міститиме не більш ніж 20 виконавців. Лонгліст оголосять до 9 листопада.

Згідно з правилами, учасники лонгліста мають пройти прослуховування, за його результатами оберуть не більш ніж 10 фіналістів відбору. Серед учасників лонгліста, які не потраплять у список, проведуть онлайн-голосування — учасник, який набере найбільше голосів, теж потрапить у фінал.

Які пісні надсилали на нацвідбір

Суспільне отримало 337 пісень:

більшість пісень написані українською мовою — 57,5 %; англійською мовою — 33 % пісень; двомовні — приблизно 9 % пісень; написані іншими мовами — 0,5 %.

Понад 15 % артистів подали на участь більш ніж один трек.

Коли фінал нацвідбору на "Євробачення-2024"

Фінал нацвідбору відбудеться в лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця оберуть за результатами голосування журі та глядачів. Членів журі українці оберуть через онлайн-голосування.

Головне про "Євробачення-2024"

68-й Пісенний конкурс "Євробачення" відбудеться у травні 2024 року у шведському місті Мальме. Гранд-фінал проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня.

Мальме прийматиме "Євробачення" вже втретє. До цього конкурс проводили в місті у 1992 та 2013 роках, останнього року Україну представила Злата Огнєвіч з піснею Gravity. Тоді виконавиця посіла третю сходинку.



Переглядів: 567
Поширень: 0

Останні новини