Початок опалювального сезону у Вінниці: поради тепловиків як зберігати тепло в оселі

Уже протягом тижня працівники Комунального підприємства "Вінницяміськтеплоенерго" активно працюють над забезпеченням теплопостачання житлових будинків, шкіл, дитячих садків і інших соціальних закладів. Станом на 23 жовтня вдалося забезпечити теплом 1221 будівлю, включаючи 1167 житлових будинків і 54 соціальних заклади.

Важливо зауважити, що ця процедура відбувається поступово, і також слід зазначити, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №830, відповідальність за справність внутрішньобудинкових систем та розподіл тепла всередині будинку покладається на голов господарств будинків та управляючих компаній. Це через те, що укладені договори з теплопостачальним підприємством передбачають доставку теплоносія лише до зовнішніх стін будівель.

Крім цього, фахівці департаменту міського господарства Вінниці закликають місцевих мешканців прийняти заходи, спрямовані на зменшення теплових втрат в їхніх будинках.

«Це уже другий опалювальний період, який Україна починає в умовах війни. Згадуючи події минулого року маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій, оскільки ворог може відновити масовані терористичні обстріли критичної інфраструктури України. Саме тому ми закликаємо громадян не нехтувати заходами, які мають на меті зменшити теплові втрати в оселях. Слід перевірити стан вікон та дверей, звернути увагу на те, щоб батареї не були закриті меблями або шторами, а також подбати про зменшення споживання електроенергії», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

З повним переліком заходів, які націлені на зменшення теплових втрат, а також економне використання електроенергії можна ознайомитись за посиланням.



Переглядів: 460
Поширень: 0

Останні новини