Названо терміни відкриття аеропорту "Бориспіль": коли очікувати початок роботи

Генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський оголосив, що аеропорт буде готовий приймати літаки через місяць після закінчення війни. Він також повідомив, що аеропорт вже уклав угоди з авіакомпаніями та зберіг більшість робочих місць, і тому, він вважає, не повинно виникнути жодних проблем із відновленням роботи аеропорту, - пише редакція socportal.

"Ми вживаємо всіх необхідних дій, щоб якомога швидше отримати рейси. Нам вдалося усунути всі пошкодження. Ми готові почати роботу в найкоротші терміни", - зазначив Дубревський.

І додає що в перші дні війни, ситуація в аеропорту була наступною: злітно-посадкові смуги були заблоковані, навігаційні системи були вимкнені, і також було проведено переміщення літаків.

"Водночас, у "Борисполі" ми зберегли персонал. Ми виплачували дві третини зарплати і чергували робочі дні, щоб усі сертифікати залишалися актуальними", - зазначив він.

Утримання працівників та електроенергія обходиться аеропорту у розмірі 3,2 млн євро на щомісячній основі. Крім того, аеропорт також витратив 1,8 млн євро на відновлення пошкодженої інфраструктури.

"Ми їмо те, що заробили 2021 року", - сказав Дубревський.

У той же час, генеральний директор "Борисполя" висловлює думку, що аеропорт швидко відновиться, оскільки він має значний потенціал.

"Очікується збільшення вантажних рейсів, пов'язаних із післявоєнним відновленням України. А також ми припускаємо, що після війни багато людей з міжнародної спільноти приїдуть в Україну, щоб побачити на власні очі наших героїв і потиснути їм руку, і побачити країну героїв, які так мужньо захищали наші європейські цінності", - зазначив гендиректор аеропорту "Бориспіль".

Крім того, він відзначив, що багато українців залишаються за кордоном, і це означає, що вони часто будуть літати додому, а їхні родичі та друзі будуть навідуватися до них. Важливо відзначити, що найбільший аеропорт України був закритий після вторгнення Росії в лютому 2022 року і зазнав значних руйнувань під час двох російських атак на початку війни. Олексій Дубревський також додав, що на даний момент лише 3 з 13 аеропортів в Україні знаходяться в хорошому стані - це Київ, Львів і Одеса. Інші аеропорти, зокрема Херсон, Маріуполь і Дніпро, зазнали серйозних руйнувань під час війни.



Переглядів: 836
Поширень: 0

Останні новини