Нічний обстріл України окупанти здійснили абсолютно новою тактикою: що про неї відомо

Під час нічного обстрілу України 21 жовтня російські окупанти застосували складну тактику, виконуючи одночасні атаки з використанням крилатих ракет і керованих авіабомб. Ця тактика є новою для українських військових і раніше не спостерігалася. Про це повідомила Наталія Гуменюк, керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України, - повідомляє редакція zaxid.net.

«Свої основні дії ворог переніс у повітря. Тобто більше став використовувати тактичну та армійську авіації. Цієї ночі була застосована складна тактика змішаних атак, коли одночасно спрямовувалися керовані авіабомби разом із крилатими ракетами типу Х-59. Паралельно застосовувалися ударні дрони. Такого поєднання різної зброї ми ще не спостерігали», – сказала Наталія Гуменюк.

Наталія Гуменюк вказала, що під час нічного обстрілу України 21 жовтня, російські окупанти використовували літаки Су-34 та Су-35, які надходили з Азовського моря. Також ймовірно, що росіяни застосували Оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер" під час обстрілу Кривого Рогу, але ця інформація ще уточнюється.

Важливо відзначити, що в результаті нічної ракетно-дронової атаки на Кривий Ріг були завдані руйнування на промисловому об'єкті, і сталася пожежа, яку оперативно локалізували. Про це повідомив Сергій Лисак, голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Також ввечері 20 жовтня російські сили вдарили ракетами по дачному кооперативу в передмісті Кривого Рогу. Цей удар призвів до загибелі чоловіка, який народився в 1963 році, і поранення жінки, народженої в 1967 році. Жінку госпіталізували, про це повідомив Олександр Вілкул, керівник Ради оборони Кривого Рогу.



Переглядів: 655
Поширень: 0

Останні новини