Проєкт "Музичні посиденьки" у Вінниці: місце, яке об'єднує спілкуванням та народною культурою (деталі)

Проєкт "Музичні посиденьки" у Вінниці стартував в 2015 році у бібліотеці № 1 та триває протягом 9 років. Його учасники - це як і внутрішні переселенці, так і місцеві мешканці. Щонеділі вони збираються, спілкуються, вивчають та співають українські пісні.

«З початком вторгнення росії на територію України у 2014 році у Вінниці знайшли прихисток переселенці зі Сходу країни, які стали користувачами нашої філії, – говорить завідувачка бібліотеки-філії № 1 Ольга Вергун. – Тож, із метою психологічної підтримки та адаптації ВПО та їхніх родин у складний час за допомогою наших активних відвідувачів було створено проєкт «Музичні посиденьки»».

Учасники цього проєкту щосуботи зустрічаються у приміщенні бібліотеки, щоб спілкуватися, вивчати культуру і побут Поділля. Але найголовніше - вони вивчають та співають українські народні пісні. Ці пісні є тим засобом, який допомагає учасникам краще розуміти мелодійність української мови та відчувати її.

Додає: «У пісенному асортименті колективу понад 50 українських та патріотичних пісень Учасники «Музичних посиденьок» активно долучаються до участі у соціокультурній діяльності бібліотеки, виступають з концертами перед користувачами філії та вінничанами»

Уже 8 років на безоплатній основі Валентин Степанець виступає музичним керівником проєкту. Цього року він святкував свій 85-річний ювілей.

«Музичні посиденьки відкривають двері до серця нації, відтворюючи не лише мелодії, але й сплетені нитки культурної спадщини, що об’єднують нас у важкі моменти та відзначають нашу незламну духовну силу», – каже завідувачка бібліотеки-філії № 1.

Засідання проходять щонеділі об 13:00 за адресою проспект М. Коцюбинського, 49 – бібліотека-філія № 1. Записатися можна за номером телефону: 55 – 32 – 01, - повідомляє міська рада.



Переглядів: 417
Поширень: 0

Останні новини