"Важливо, щоб постраждалі розуміли: вони не сам на сам зі своєю проблемою": у Вінниці функціонує Денний центр соціально-психологічної допомоги

У 2020 році у місті Вінниця був відкритий Денний центр, який спеціалізується на наданні підтримки людям, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Цей центр розташований за адресою просп. Космонавтів, 30, 3 поверх, в кімнатах 301-304. Даний центр функціонує на базі Вінницького міського центру соціальних служб. З початку 2023 року цей центр надав послуги 819 особам, які потребували допомоги в зв'язку з такими проблемами.

Постраждалі, які звертаються до Денного центру, мають можливість отримати комплексну соціально-психологічну підтримку, первинну правову допомогу та різноманітні соціальні послуги. Крім цього, центр організовує групи взаємодопомоги, проводить семінари та тренінги для тих, хто зіткнувся з проблемами домашнього насильства, - повідомляє міська рада.

У Денному центрі також функціонують кризові кімнати, де постраждалі можуть знайти безпечне місце для тимчасового перебування. У цих кімнатах є всі необхідні меблі, засоби гігієни та продукти харчування. Прихисток там надають протягом 20 діб.

«У Вінницькому міському центрі соціальних служб надають комплексну допомогу людям, які постраждали від домашнього насильства. Це, зокрема, психологічна, соціальна та правова допомога у Денному центрі. Важливо, щоб постраждалі розуміли: вони не сам на сам зі своєю проблемою. Завжди можна звернутися по допомогу та отримати необхідну підтримку від фахівців», – зауважила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Звернутися до Денного центру соціально-психологічної допомоги можна за номерами телефонів: 098 900 15 60, 093 900 15 60, 0432 56 00 78.



Переглядів: 378
Поширень: 0

Останні новини