У місті йде активна підготовка до зими: завершився капремонт внутрішньобудинкових мереж ще за двома адресами

У місті Вінниця завершили ремонт внутрішніх інженерних мереж у багатоквартирних будинках на вулицях Порика, 3 та проспекті Космонавтів, 59 в рамках підготовки до опалювального сезону. Протягом цього року такий же вид робіт був проведений в 14 інших багатоповерхівках міста.

За словами Віталія Місецького, який є директором департаменту житлового господарства Вінницької міської ради, під час капітального ремонту будівельних мереж у багатоквартирних будинках відбувається заміна труб для холодного та гарячого водопостачання в залежності від їх потреби. Ця робота є дуже важливою, оскільки вона допомагає уникнути аварійних розривів труб, забезпечуючи надійне надання послуг мешканцям. Крім того, відсутність аварій допомагає заощадити до 15% ресурсів.

Під час капітального ремонту старі металеві труби, які зносилися, замінюються новими поліпропіленовими. Ці нові труби не потребують утеплення і не піддаються корозії, що значно продовжує їхній термін служби. Багато виробників надають гарантію на термін експлуатації своїх поліпропіленових труб до 50 років.

«Роботи по вулиці Порика, 3 та проспекту Космонавтів, 59 виконані на умовах співфінансування з мешканцями. Зокрема, в будинку по Порика, 3 було замінено мережу внутрішньобудинкового водопостачання, а в багатоповерхівці по проспекту Космонавтів, 59 - мережу каналізування», – розповідає Віталій Місецький.

Наразі комунальники продовжують виконувати капітальний ремонт будинкових мереж за такими адресами:

вул. Хмельницьке шосе, 4, вул. Соняшникова, 5, вул. Антонова 46.

Заміна внутрішньобудинкових мереж здійснюється на умовах співфінансування з мешканцями, де більшу частину витрат бере на себе міський бюджет, або коштом міського бюджету як перший безкоштовний ремонт для ОСББ.

Раніше капітальний ремонт внутрішньобудинкових мереж виконали в будинках за адресами:

вул. Келецька, 86, Хмельницьке шосе, 51, просп. Юності, 51, вул. Чайковського, 22, вул. Князів Коріатовичів, 189, проспект Юності, 45, вул. Київська, 178, вул. Шимка, 4, вул. Б.Ступки, 19, вул. М. Ващука, 3, вул. Замостянська, 41, вул. Острозького, 47, вул. Зулінського, 49.


Переглядів: 439
Поширень: 0

Останні новини