"Зібрали понад 20 мішків випадкового сміття": у Вінниці відбулись толоки до Всеукраїнської акції єднання “День води”

У минулу п'ятницю, 29 вересня, в Україні відбулася акція під назвою "День води", яку ініціювала Асоціація професіоналів довкілля PAEW. Головною метою цієї акції було звернути увагу до проблем водозабезпечення, якості водних ресурсів та важливості чистої води для національної безпеки. Тож у кожному населеному пункті України, де це було можливо, активні громадяни вийшли на вулиці для прибирання прибережних територій біля водойм. Ці заходи були підтримані працівниками департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради спільно з представниками Агенції просторового розвитку.

Ми організували толоку вздовж прибережної території річки Південний Буг та прогулялися міським просторовим проєктом Алея 12.7 – це безперервний вело-пішохідний маршрут вздовж лівого берега Південного Бугу у Вінниці. На ділянці в 1,2 кілометри зібрали понад 20 мішків випадкового сміття, – розповідає директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська. – В реаліях сьогодення дуже важливо об'єднувати зусилля довкола збереження водойм, очистки берегів та раціонального водокористування. Ми вдячні всім небайдужим, хто долучився до акції та зробив свій вагомий внесок у збереження довкілля”.

В нашій громаді часто проводять прибирання на територіях громадського користування, таких як лісопаркові та паркові зони, а також території біля малих річок та Південного Бугу, які є головною водною артерією. Крім того, у місті відбуваються еко-вебінари та форуми, присвячені збереженню довкілля, оскільки екологічні питання є одними з основних пріоритетів для Вінниці.

Для досягнення цілей у цьому напрямку Вінниця приєдналася до Європейського Зеленого курсу. Цей офіційний документ складається з плану дій, сспрямованих на те, щоб зробити економіку ЄС стійкою перетворивши кліматичні та екологічні виклики на можливості в усіх сферах у справедливий та інклюзивний спосіб. А також ЄЗК передбачає підвищення ефективності використання ресурсів, відновлення біорізноманіття та зменшення забруднення. Основною метою Зеленого Курсу є перетворення Європи до 2050 року на перший кліматично-нейтральний континент, тобто місце, де усі викиди парникових газів, спричинені людською діяльністю, поглинатимуться екосистемами та технологіями уловлювання і зберігання вуглецю.



Переглядів: 539
Поширень: 0

Останні новини