Вінничани відновлюють контроль над своїми будинками: в місті створено 52 нових ОСББ

Мешканці Вінниці активно беруть участь в управлінні своїми житловими будинками. Зараз майже половина будинків у місті організовані у формі об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Усього у Вінниці функціонує 874 ОСББ у 954 житлових будинках, що становить понад 45% від загальної кількості багатоквартирних житлових будинків у місті.

У поточному році вже було створено 52 нових ОСББ у Вінниці, що на 18 більше, ніж за весь минулий 2022 рік, коли було зареєстровано лише 34 нових ОСББ.

За словами голови відділу по розвитку ОСББ Вінницької міської ради Ігоря Іванова, з нових ОСББ, створених у цьому році, 44 будинки відносяться до старого житлового фонду, а ще 8 створені у нових будинках міста.

«Сьогодні можна констатувати, що за показниками створення об'єднань співвласників ми поступово виходимо на довоєнні показники. Якщо минулого року багато містян поставили цей процес на паузу, то сьогодні, завдяки нашим Збройним силам України, до людей повертається впевненість в завтрашньому дні. Позитивно на динаміці створення ОСББ позначаються і профільні програми підтримки об'єднань міської ради», – зазначає Ігор Іванов.

Крім того, мешканці будинків, які виявили бажання створити ОСББ, можуть розраховувати на повний та безкоштовний супровід цього процесу. Для допомоги охочим взяти управління будинком у свої руки в обласному центрі працює Ресурсний центр підтримки ОСББ Вінниці. Він знаходиться за адресою: вулиця Келецька, 65. Номер телефону: 067 -430- 32 -26.


Теги: житло ОСББ

Переглядів: 909
Поширень: 0

Останні новини