Ігор Клименко про розмінування в Україні: процес та шляхи його вдосконалення

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко підкреслив під час виступу на Demine Ukraine Forum, що успішне проведення розмінування в Україні в значній мірі залежить від активності на фронті, оскільки ворожі сили продовжують обстрілювати багато звільнених територій. Для прискорення цього процесу використання спеціалізованої техніки є важливим фактором, - повідомляє ДСНС України.

«На оснащенні ДСНС понад 430 піротехнічних машин різних типів, роботизовані системи, дрони та катамарани для підводного розмінування. За підтримки партнерів працюють 15 машин механізованого розмінування. За їх допомогою очищено близько 250 гектарів території», – заявив Очільник МВС.

Машина для розмінування може обробити від гектара території протягом одного дня, в той час як саперам потрібно  3 - 4 дні, щоб виконати ту ж роботу.

Зараз існують конкретні напрямки, які потребують найбільшого уваги, наприклад, розмінування сільськогосподарських земель. Наразі існує необхідність у негайному розмінуванні більше ніж 44 тисяч гектарів цих земельних ділянок.


Теги: міни ДСНС

Переглядів: 512
Поширень: 0

Останні новини