Енергосистема не розвалиться: в Україні планують успішно пройти зиму

Наразі обмежень ні за мережею, ні по виробництву електроенергії немає. Можуть бути складнощі, пов'язані з обстрілами, однак зима точно буде пройдена.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону "Єдині Новини".

"Ми вже сьогодні були б готові транспортувати зимові обсяги електроенергії, під зимове споживання. Триває дуже активна, інтенсивна кампанія ремонтна і відновлювальна на електростанціях", — сказав він.

Кудрицький також зазначив, що було значно підсилено інженерний захист всіх видів енергооб’єктів магістрального рівня в системі, аби захистити підстанції та електростанції від потенційних російських атак.

"Маючи за плечима досвід минулої зими, вже навряд чи ворог може чимось нас здивувати. Тому, думаю, зиму точно пройдемо. Можуть бути складнощі, пов'язані з обстрілами. Але енергосистема не розвалиться, буде працювати і справимося", — сказав голова правління "Укренерго".

Щодо можливих відключень світла, Кудрицький наголосив, що це буде залежати від характеру, масштабу і успішності обстрілів. За його словами, найскладнішою буде ситуація у прифронтових регіонах, які заживлюються від резервної мережі.

"Ми не знаємо, якими будуть ці параметри, яку тактику буде застосовувати ворог. Але все, що можливо було зробити, щоб підготуватися, було зроблено. І ми продовжуємо зараз збільшувати запас міцності в енергосистемі для того, якщо навіть масовані обстріли і будуть, мінімізувати їхні наслідки", — підсумував він.


Переглядів: 928
Поширень: 0

Останні новини