Відновлено терапевтичне відділення Вінницької лікарні №1: для комфорту та безпеки пацієнтів

Вінниця продовжує покращувати умови надання медичної допомоги громадянам, орієнтуючись на забезпечення комфорту та безпеку пацієнтів. Нещодавно було завершено реконструкцію терапевтичного відділення у Вінницькій міській клінічній лікарні №1.

У рамках цього проекту були оновлені палати стаціонару, які тепер оснащені санвузлами з поручнями, душовими кабінами, регульованими електричними ліжками, системами клімат-контролю, індивідуальним освітленням, кнопками для негайного виклику медичного персоналу, телевізорами та доступом до мережі Wi-Fi. Відділення тепер готове приймати до 21 пацієнта  у важкому та середньому стані.

Крім того, для забезпечення безпеки пацієнтів, відділення було оснащено сучасною пожежною сигналізацією та високоякісним комутаційним обладнанням.

Усього відремонтовано 11 сучасних палат, розрахованих на розміщення одного, двох або трьох пацієнтів. Також були створені спеціальні палати для осіб з обмеженими можливостями, де може бути присутня близька особа, яка надає допомогу хворому.

Департамент охорони здоров'я Вінницької міської ради відзначає, що під час проведення робіт була встановлена мета повністю виконати вимоги Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до новозбудованих, реставрованих і реконструйованих закладів охорони здоров’я», які були затверджені відповідним наказом МОЗ України.

«Ми продовжуємо й надалі розвивати сферу охорони здоров’я нашої громади. Міський голова Сергій Моргунов дав доручення під час реконструкції терапевтичного відділення створити для пацієнтів максимально комфортні умови. Також велику увагу приділили й питанню інклюзивності. Окрім того, тут було вирішено відійти від совєтської практики, коли в одній палаті перебувало по шість, а то й більше людей на користь палат, які розраховані до трьох осіб. Відділення вже розпочало прийом перших пацієнтів», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.



Переглядів: 853
Поширень: 0

Останні новини