Україна має достатньо газу для проходження зими

Станом на 19 вересня загальний обсяг природного газу в підземних сховищах (ПСГ) сягнув 14,7 млрд кубометрів, необхідних для проходження Україною опалювального сезону.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

"Сьогодні вся енергетична та нафтогазова галузь активно готується до нового опалювального сезону, який буде проходити в умовах російських атак. Накопичення газу у наших сховищах із випередженням графіка — важливий внесок у забезпечення енергетичної безпеки країни", — сказав він.

Раніше у Нафтогазі заявили, що принаймні до 30 квітня 2024 року ціна на газ для населення України залишиться незмінною і складатиме 7,96 грн за куб. м (з ПДВ).

22 вересня уряд схвалив рішення забезпечити незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні.

12 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що підготовка української енергосистеми до осінньо-зимового періоду входить у свою фінальну стадію:

АЕС. Відремонтовано 7 атомних енергоблоків, ще два стануть у стрій до старту опалювального сезону. Загальна їхня потужність складе 7,8 ГВт. ТЕС. Міненерго взяло на себе зобов’язання, що до початку сезону запрацюють 25 енергоблоків, які дадуть енергосистемі 4,5 ГВт потужності. ТЕЦ. Майже 80% обладнання відремонтовано, інтенсивні ремонти тривають і завершаться вчасно. ГЕС. Відремонтовано та перебувають у ремонті 35 гідроагрегатів потужністю майже 2,3 ГВт.


Переглядів: 493
Поширень: 0

Останні новини