Зміна ринкових цін на житло під час війни: скільки коштує квартира у Вінниці сьогодні

З початку повномасштабного конфлікту в Україні кількість операцій купівлі-продажу квартир у нових будинках значно скоротилася, майже втричі. У той же час середня ціна на житло в країні зросла на 40%, і в окремих регіонах навіть на 80%. Цей ріст цін особливо вражає області, де нерухомість не була надто дорогою до війни.

Редакція Місто повідомляє, що лідерами за зростанням цін на квартири у новобудовах є Ужгород та Львів. Саме в цих містах було найбільше біженців з початку конфлікту. За останній рік вартість квадратного метра житла зросла тут на 83% і 80% відповідно.

Ужгород відзначається середньою ціною за "квадрат" у розмірі 43,6 тисяч гривень, тоді як у Львові ця ціна становить 44,5 тисяч гривень.

До трійки міст з найвищими цінами також увійшла Вінниця, де вартість житла за останній рік зросла на 70%, і за квадратний метр розробники просять загалом 36 тисяч гривень.

У Полтаві та Луцьку ціни на житло зросли на 37%. У Києві зростання цін на нове житло менше активне, збільшившись лише на 38%. Проте квартири у нових будівлях у столиці залишаються найбільш дорогими в Україні, з середньою ціною за квадратний метр у розмірі 34 200 гривень.

У Черкасах ціни на квадратні метри за останній рік зросли найменше - лише на 22%. Зараз можна придбати нову однокімнатну квартиру у цьому місті за 28 тисяч доларів.

Варто нагадати, що у Вінниці є великий попит на Програму "Муніципальне житло", де ціни на квадратні метри є досить низькими, а якість житла висока.



Переглядів: 664
Поширень: 0

Останні новини