Ніколи не пізно: безкоштовні заняття з англійської мови для людей 60+

В Вінницькому міському територіальному центрі надання соціальних послуг розпочав свою роботу відділ англійської мови. Вони запрошують всіх, хто бажає вивчити міжнародну мову, приєднатися до гуртка. Запис у групу проходить для людей, віком 60 років і старше, - повідомляє Вінницька міська рада

Заняття проводить Мирослава Коваль, кваліфікований фахівець і студентка магістратури Вінницького торговельно-економічного інституту. Це її перший досвід роботи з людьми літнього віку, і вона не лише викладає їм, але також активно навчається від своїх досвідчених учнів.

Розпочинають уроки з азів – алфавіту. Проте, за словами викладачки, орієнтуватися будуть саме на розмовну англійську. «Виснажувати учнів нюансами Past Simple та Present Perfect я не буду. А от замовити їжу в ресторані чи забронювати номер в готелі англійською вони зможуть. Це практичні знання, які знадобляться під час поїздок за кордон», – розповідає Мирослава Коваль.

Мирослава планує використовувати на кожному занятті роздатковий матеріал і мультимедійні засоби для навчання. З учнями будуть читати вибрані уривки з літературних творів та переглядати фрагменти іноземних фільмів у мові оригіналу, щоб покращити їх навички англійської мови.

На урок записалась 61-річна пані Олена, яка переїхала до Вінниці з Києва. «Я вивчала англійську ще зі школи. Потім – мала заняття в трьох університетах, проходила курси. Але вдосконалюватися завжди треба. Наприклад, зараз англійська мені потрібна, щоб допомогти онукам з уроками, з технікою, налаштування якої часто бувають іноземною».

Пані Наталя прийшла на заняття з метою набути навичок читання, письма і говоріння англійською мовою, незважаючи на відсутність досвіду. Вона розуміє, що володіння англійською є дуже важливим для людей будь-якого віку, і бажає оволодіти цими навичками.

На даний момент на факультеті зареєструвалося 11 учнів, які цікавляться вивченням англійської мови з елементами творів Шекспіра та Конана Дойла. Оскільки заняття тільки почалися, поки що вони проходять у форматі ознайомлення. Але з часом всіх учнів розподілять за рівнем знань англійської мови і проведуть окремі заняття для кожної з груп, щоб кожен з них міг навчатися на своєму рівні.

У Вінницькому міському територіальному центрі надання соціальних послуг працює також гурток з польської мови. Заняття безкоштовні. Ті, хто хочуть вивчати іноземні мови, можуть звертатися до Терцентру за номером телефону 67-05-90 або за адресою вул. Соборна, 50.



Переглядів: 569
Поширень: 0

Останні новини