Медична відбудова: відновлення медичних закладів України попри сильні обстріли

Великомасштабна війна, розпочата росією проти України, триває вже більше ніж півтора року. Російські окупанти продовжують руйнувати цивільну інфраструктуру країни та тероризувати мирне населення.

Серед об'єктів медичної інфраструктури ворог повністю знищив 190 медичних закладів і пошкодив 1 432 інших об'єкти, включаючи пологові будинки, лікарні, амбулаторії та поліклініки. Самі великі пошкодження від отаких дій сталися в Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській та Чернігівській областях, - повідомляє МОЗ України.

Незважаючи на надзвичайні труднощі, пов'язані з надмірним навантаженням медичної системи та постійними обстрілами та бомбардуваннями від ворога, Україна активно відновлює свою медичну інфраструктуру. Наразі вже вдалося повністю відновити 387 медичних закладів, а ще 418 об'єктів були відновлені частково. Найбільше таких відновлених медичних закладів знаходиться на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

Слід відзначити, що з початку війни російська армія пошкодила 103 автомобілі екстреної медичної допомоги, ще 253 автомобілі були знищені, а 125 машин "екстренки" було захоплено.

Міністерство охорони здоров'я України спільно з партнерами прикладає всі можливі зусилля, щоб забезпечити умови для роботи медичного персоналу та доступ до якісних медичних послуг для пацієнтів, незважаючи на виклики, спричинені війною. Тому робота з відновлення української медичної інфраструктури буде продовжуватися і надалі.



Переглядів: 639
Поширень: 0

Останні новини