Анжела Савченко представить унікальну книгу про Микиту Шаповала у Вінниці

У четвер, 14 вересня, о 18:00 Музей Вінниці та міська рада запрошують мешканців Вінниці на виступ Анжели Савченко, яка представить книгу з назвою "Микита Шаповал. Життєпис в схемах. Біографія. Листи".

Ця подія призначена для вивчення історії української міжвоєнної еміграції в Європі та розкриття міфів, пов'язаних із подіями в Донеччині та Луганщині. Вона також представить докази щодо спростування фальшивого представлення про ідентичність українського Сходу.

Ця колекція є унікальною, оскільки вона вносить у громадський обіг листувальну спадщину видатного українського громадського і політичного діяча з міста Бахмута, Микити Шаповала.

Микита Шаповал, публіцист і соціолог, був одним із численних українців, які виступали проти російського імперіалістичного режиму на початку минулого століття. Він демонстрував свою патріотичну позицію навіть у таких символічних вчинках, як спроба видалення пам'ятника Пушкіну у Харкові в 1904 році. Шаповал стверджував, що "доти, поки на Україні немає пам'ятника Шевченкові, не повинно існувати жодних інших пам'ятників". Під час Перших визвольних змагань Микита Шаповал обіймав посади у Центральній раді, включаючи міністра пошт і телеграфу в уряді Винниченка та міністра земельних справ в уряді Чехівського. Він також був співавтором IV Універсалу Центральної ради.

Книга розповідає про дитинство Микити Шаповала на Донеччині і розпочаток його перетворення в пролетаріята. Вона містить родинні листи, які демонструють атмосферу росту впливу більшовицької окупації в цьому регіоні. Крім того, в книзі можна знайти мапи і фотографії населених пунктів, які були пов'язані з життям Микити Шаповала і які були знищені під час російської війни в Україні. Ці матеріали роблять книгу цінним джерелом історичної інформації та дають змогу краще зрозуміти життя та переживання Микити Шаповала в той складний період історії України.

Видання є результатом співпраці ЦПГА «Крила», ГО «Київські фрески» та особисто Анжели Савченко. Воно побачило світ за фінансової підтримки Фонду «Ізоляція» та ЄС.

Місце проведення: садиба Боруха Львовича (вулиця Симона Петлюри, 15-А).

Вхід вільний.



Переглядів: 931
Поширень: 0

Останні новини