Як підготуватися до ДПА з англійської швидко?

Важливість англійської мови в сучасному глобалізованому світі не викликає сумнівів. Ця мова споруджує міст між культурами й націями. Міжнародні установи й багатомільярдні корпорації використовують цю мову для комунікації всередині та ззовні. Приїхавши до іншої країни, за допомогою англійської ви зможете донести свою думку й отримати відповіді на запитання. Англійську як іноземну мову вивчають у більшості країн світу, і Україна – не виняток. Щобільше, учні 9 і 11 класів можуть скласти ДПА з цього предмета. І в тих дітей, які наважилися на цей крок, виникає запитання: «Як краще та швидше підготуватися до ДПА з англійської

Значення ДПА з англійської для школярів

Оцінка за державну підсумкову атестацію з англійської в 9 та 11 класі йде до свідоцтва про здобуття базової (9 клас) та повної (11 клас) загальної середньої освіти. Проте важливість ДПА в цьому контексті полягає не в оцінках за тестування, які отримають учні й учениці, а в процесі підготовки до екзамену. 

Кожний тест – це і стрес, і шлях розвитку, який приводить дитину до кращого розуміння предмета. Так і з англійською. Хоч ДПА з цього предмета не є обов’язковою ані в 9, ані в 11 класі, а проте вона є стимулом до покращення навичок цієї мови:

граматики; словникового запасу; читання; здатності розуміти мову на слух; письма; говоріння: хоч ця навичка і не перевіряється під час ДПА, тренування інших компонентів мови дадуть змогу покращити це вміння.

Проте варто усвідомлювати: якщо дитина вирішила складати ДПА з англійської мови, до підготовки потрібно поставитися так само відповідально, як і до соцмереж: тобто робити це щодня та з ентузіазмом!✍

Як підготуватися до ДПА швидко?

Насправді поняття «швидко» – дуже відносне, адже підготовка залежить від наявного рівня володіння мовою в дитини та від того рівня, якого вона прагне. У будь-якому разі є декілька універсальних порад.

Точно визначити свій рівень знань. 

Потрібно ґрунтовно протестувати себе й зрозуміти, які прогалини є в знаннях, які теми й розділи мовознавства потребують найбільшої уваги, а які – незначного покращення.

Дослідити програму тестування, щоб розуміти, на чому робити акцент. Ґрунтовно спланувати підготовку. Знання людини формуються таким чином, що потрібно постійно тренуватися й опрацьовувати матеріал, щоб він потрапив до довгострокової пам’яті. Саме тому потрібно підходити до навчання системно й не пропускати заняття. Багато практикуватися. Тренування знань і навичок з англійської (як і з будь-якого іншого предмета) дуже круто закріплює матеріал і сприяє запам’ятовуванню.

Деяким дітям вистачає самоорганізації, щоб відповідально підготуватися самостійно. Проте більшість все ж таки користується допомогою репетиторів і курсів. Розкажемо про одні з таких.

Коли репутація – найкращий показник якості

Optima Academy – одна з перших дистанційних академій з десятками різних курсів: від IT-програм до підготовки до ДПА й ЗНО / НМТ. У мережі ви можете зустріти десятки схвальних відгуків від задоволених дітей та їхніх батьків. Представники ж академії зазначають, що все навчання побудоване на декількох основних засадах:

    Професійність викладачів, які мають суттєвий досвід роботи й бажання донести свої знання до інших. Інноваційна підготовка, яка містить виключно сучасні методики й програми. Теорія важлива, але практика – неоціненна. Індивідуальний підхід до всіх учнів і учениць. Зручний формат, що дозволяє навчатися звідусіль.

Ви можете вибрати будь-який спосіб підготовки. Проте пам’ятайте, що жодні курси не зможуть компенсувати бажання й наполегливість самої дитини на шляху до її мети!


Переглядів: 634
Поширень: 0

Останні новини