Інноваційний підхід до бджільництва: бджоли - патріоти або як пасічник з Запоріжжя створив медовий тризуб

Пасічник з Запоріжжя, Юрій Солдатенков, створив незвичайний стільник у формі тризуба, повідомляє SEEDS. Згідно з власними словами чоловіка, це вдалося йому лише на третій спробі.

«Зі смужок вощини склеюємо каркас, основу майбутнього виробу. Використовував паяльник зі змінним жалом. Замість жала ставив тоненьку мідну проволочку діаметром 1 мм. Вирізаємо з плівки мембрану по розміру контейнеру. Готуємо заздалегідь проволоку з двома ручками для відрізання виробу від стільників. Вибираємо сильненьку сім’ю, відкриваємо вулик. Розказуємо дівчаткам які вони молодці, і що вони тепер будуватимуть те що ви задумали. Першу літеру ім’я вашої коханої, чи сердечко, чи ще щось, в моєму випадку це був тризуб», – пише бджоляр.

Юрій Солдатенков підкреслює важливість того, щоб виконувати це на початку головного або сильного взятку, і також важливо, щоб гніздо не мало жодних магазинних надставок.

«Якщо з першого разу не вийшло, зберігайте ваш виріб до наступного сезону. В наступному році бджілкам вже буде простіше залити туди медок. Після відрізання виробу від гнізда не забудьте поставити його бджілкам на обсушку. Вони все підчистять. Мені прийшлося ще зрізати десь 1см тризуба, щоб закривалася кришка контейнеру», – додає пасічник.

За словами бджоляра, на жаль, такий вулик вже не буде приносити товарного меду, але він допоможе бджолам забезпечити себе на зиму.



Переглядів: 696
Поширень: 0

Останні новини