Стабільність наше все: щодня затримують 20-30 осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон України

Кількість незаконних перетинів кордону наразі стабільна. Щодня прикордонні служби фіксують приблизно 20-30 випадків, і найбільше порушень відбувається на кордоні з Румунією та Молдовою, повідомив речник Державної прикордонної служби України, Андрій Демченко, під час телемарафону.

Прикордонники наголошують, що кількість випадків незаконного перетину кордону залишається незмінною.

"В середньому, наші прикордонні наряди щодня затримують приблизно 20-30 осіб за спробу незаконного перетину державного кордону. Основною категорією порушників є чоловіки-українці віком від 18 до 60 років, оскільки для цієї групи громадян існують обмеження на виїзд за кордон, за винятком ситуацій, визначених правилами перетину кордону, які затверджені Урядом", - зазначив Демченко.

Крім того, найбільше порушень відбувається при спробі перетину кордону в зеленій зоні, поза пунктами пропуску.

"Найвища активність порушників спостерігається на кордоні з Румунією та Молдовою. Загалом, з 24 лютого 2022 року прикордонними нарядами було затримано близько 14 600 осіб, які намагалися незаконно залишити Україну", - підкреслив Демченко.

Також фіксуються незаконні спроби перетину кордону через пункти пропуску, коли особи, використовуючи підроблені документи, намагаються виїхати за кордон.

"З 24 лютого 2022 року було викрито близько 6 200 осіб, які намагалися незаконно залишити межі нашої країни, використовуючи підроблені документи.

Державна прикордонна служба, у співпраці з правоохоронними органами, також розкрила 220 злочинних груп, які займалися незаконним переправленням осіб через кордон.

"Щодо тих, хто використовує підроблені документи або намагається підкупити інспекторів прикордонної служби, таких осіб ми передаємо поліції, оскільки за це передбачена кримінальна відповідальність", - повідомив Демченко.



Переглядів: 679
Поширень: 0

Останні новини